maandag 6 september 2010

Unityremote maakt van iPhone, iPad en iPod Touch universele AB

In Berlijn op de IFA heeft Gear4 de Unityremote voorgesteld. Een ronde Bluetooth gestuurde infrarood zender die in combinatie met een iPhone, iPad, of iPod Touch deze tot een universele afstandsbediening maakt. Er worden ook gestures mogelijk die eenvoudige handelingen als volume veranderen en puazeren met handgebaren mogelijk maakt.


In het cylindertje zitten vier infrarood dioden die rondom stralen en daarmee een groot bereik hebben. De Unityremote wordt gevoed door drie AA batterijen die, afhankelijk van standby instellingen, drie maanden werking garanderen.

Als er in oktober een app beschikbaar komt kun je met één iDevice tegelijk de bediening voor je rekening nemen. Dit als gevolg van het feit dat maar één Bluetooth apparaat tegelijk actief gekoppeld kan zijn. Bij de start van de app zullen er ruim 250.000 apparaten in de database zitten die gekozen kunnen worden. Ook is er een leerfunctie voor niet ondersteunde afstandsbediening voorzien.


Voor toekomstige updates heeft de Unityremote een USB aansluiting aan boord. De remote komt in oktober op de markt samen met de iPhone app. De grotere schermversie voor de iPad komt begin 2011.

De Unityremote is met een prijskaartje van €100 niet echt goedkoop, maar wel anders dan andere addon remotes die nu voor ongeveer de helft van de prijs op de markt zijn.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten