dinsdag 21 september 2010

Nieuwe Bamboo Special Edition interactief tablet


Wacom onthult vandaag de Bamboo Special Edition interactieve tablet – een nieuw apparaat met pen- en multi-touch invoer dat ideaal is voor consumenten die hun computer graag gebruiken om creatief te zijn.

Als onderdeel van de succesvolle Bamboo serie valt de Bamboo Special Edition op door de unieke kleurcombinatie van zilver en zwart. Daarnaast wordt bij de Special Edition een exclusief pakket meegeleverd met daarin een waardevolle set software, evenals een beschermende zwarte draagtas.Wacom borduurt hiermee door op de vorig jaar gelanceerde Bamboo Touch en Pen&Touch serie in een nieuw jasje. Of er onder de motorkap ook veel veranderd is is mij nog niet duidelijk

De Bamboo Special Edition werkt net als de Pen&Touch met multi-touch invoer of met de digitale pen en ondersteunt alle vingerbewegingen om te scrollen, zoomen, roteren en bladeren door foto’s of documenten. Het biedt een gemakkelijke, natuurlijke en aangename manier voor interactie met een computer.

Er zijn twee versies (small en medium) en het innovatieve en ergonomische design maakt het een genot om te gebruiken. De horizontale symmetrie van de tablet zorgt ervoor dat het zelfs 180 graden gedraaid kan worden voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers. Met de toevoeging van aanpasbare ExpressKeys wordt de druk op spieren en gewrichten verminderd. Bamboo Special Edition ondersteunt vingerbewegingen van maximaal vier vingers en het is nog eenvoudiger voor gebruikers om hun vingers het scrollen, zoomen, roteren of bladeren te laten doen.


Het samenvoegen van pen- en touchinvoer in één apparaat biedt het beste van twee werelden. De geavanceerde drukgevoelige pentechnologie betekent dat de pen nog steeds centraal staat in de Bamboo ervaring. Een paar simpele streken met de pen kunnen een handtekening of afbeelding aan ieder digitaal document toevoegen. Het proces is vergelijkbaar met het gebruik van het traditionele pen en papier en biedt nauwkeurigheid van een speldenpunt en helpt gebruikers eenvoudig natuurlijke strepen te zetten of digitale beelden te retoucheren.

De tablet wordt geleverd met een zwarte hoes van hoge kwaliteit, speciaal ontworpen voor de Bamboo Special Edition, die de tablet veilig houdt wanneer je onderweg bent en bescherming biedt tegen stoten en krassen.
In tegenstelling tot de Magic Pad van Apple gebruikt Wacom noodgedwongen eigen drivers omdat Apple de eigen API's niet aan derden beschikbaar stelt. Het werken met een Bamboo is even wennen en voor mij niet voor het dagelijkse werk weggelegd. Zodra je echter met fotobewerking aan de slag gaat, is er geen betere input methode.
De Bamboo Special Edition is beschikbaar vanaf half oktober. Bamboo Special Edition Small kost € 119,90 en Bamboo Special Edition Medium € 219,90

Geen opmerkingen:

Een reactie posten