dinsdag 28 september 2010

iOS 4.1 geeft geheimen prijs: nieuwe iPhone? FaceTime op AppleTV?

Nu de nieuwste firmware versie van iOS, 4.1 uit is voor zowel de iPhone en de AppleTV is het grote code spitten weer begonnen. Er zijn al een aantal interessante dingen gevonden die nieuwe ontwikkelingen op de korte termijn laten zien.


Zo is gebleken dat naast de aanduiding voor de iPhone 4, iPhone 3.1, er ook nog twee andere iPhones met nummers 3.2 en 3.3 aanwezig zijn. Een aanduiding voor een nieuwe iPhone voor Verizon, Sprint, China?

De aanduiding achter de punt geeft alleen een technische verandering aan en geen ander model. Het lijkt er op dat er een nieuwe iPhone aan zit te komen met nieuwe radio frequenties zoals de CDMA, zoals gebruikt door Verizon, Sprint en delen van Aziƫ.

Daarmee is eentje verklaard, maar wat is dan de 3.2 iPhone? Het kan de nieuwe iPhone 4 zijn met aangepaste antenne, maar ook een verdere onderverdeling van frequenties. Niemand weet het zeker.

Dan de AppleTV...Er zijn aanwijzigingen dat er op de AppleTV ook FaceTime ondersteuning komt, getuige de knoppen met FaceTime aanduiding. Vergeten code van de iPhone of zien we binnenkort ook een revival van de iSight camera voor op de TV?
Ook zijn er plists gevonden voor de ondersteuning van DVD spelers, zoals Sanyo, Sharp en Sony. Gaat Apple met de AppleTV dan nu echt de woonkamer veroveren?De killerapp van de AppleTV moet echter AirPlay worden.Met de nieuwe versie van Apple Remote die vandaag te downloaden is wordt het mogelijk om vanaf iOS 4.2 rechtstreeks vanaf je iPhone, iPad of iPod Touch naar je AppleTV streamen. Niet alleen video of muziek, maar ook foto's.

Met AirPlay wordt de AppleTV van hobby project ineens een nieuwe markt. Dat kunstje heeft Apple al een aantal keer vaker geflikt. Denk aan de iPod, de Appstore, de iPhone en de iPad.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

1 opmerking: