zaterdag 4 september 2010

HDR foto niet op iPhone 3GS

Op het Apple Event afgelopen dinsdag was Steve Jobs enthousiast over de nieuwe HDR foto functionaliteit in iOS 4.1. HDR is niet nieuw, maar zeker een welkome toevoeging aan de iPhone.

Nu Gold Master 4.1 beschikbaar is, komen we er achter dat de HDR functionaliteit exclusief is voor alleen de iPhone 4. Wat hiervan de reden is, is niet duidelijk. Technisch is het namelijk geen probleem om HDR toe te passen op een iPhone 3GS. Er zijn al genoeg apps in de iTunes App store verkrijgbaar die ook prima op de 3GS werken.


Sterker nog, de makers van TrueHDR hebben begin dit jaar contact opgenomen met Apple om de mogelijkheden van HDR aan te bieden. Zij waren zeer onaangenaam verrast hun technologie en idee uitgewerkt in iOS 4.1 te zien zonder ooit bericht terug te hebben gehad van Apple.

Het zal zoals altijd maar even duren voordat hackers de sleutels die het aan of uitzetten van HDR vinden na een jailbreak en dan een patch via Cydia leveren die HDR ook mogelijk maakt op een iPhone 3G of 3GS.

Ik heb gisteren even snel getest met HDRPro op de iPhone 4 en de resultaten zijn verbluffend. Na een scanperiode worden er twee foto's gemaakt. De ene overbelicht, de andere onderbelicht. Het eindresultaat is een foto die beiden combineert tot een uiteindelijke foto.

Links een foto zonder HDR, rechts de HDR foto. De beste resultaten zijn te behalen met landschapsfoto's, zelf experimenteren gewenst!


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

2 opmerkingen:

  1. Goed nieuws voor de mensen met jailbreak op hun iphone 3g en 3gs, er komt een cydia tweak van @cdevwill , dus volg hem op twitter voor de release :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. There is a chance you're qualified to get a Apple iPhone 7.

    BeantwoordenVerwijderen