woensdag 8 september 2010

Hands on met de nieuwe iPod Nano, video out?

Bij TUAW hebben ze vandaag de hand weten te leggen op een nieuwe iPod Nano van de 6e generatie. Er zijn een aantal interessante dingen boven water gekomen.

Natuurlijk is één bijzonderheid de grootte van de Nano. Nu pas doet ie zijn naam eer aan met een grootte van ruim drie maal drie centimeter. Het gewicht schijnt nagenoeg gelijk te zijn aan de iPod Shuffle 2G. Er zijn maar een paar knoppen aan de zijkant; geluid harder, zachter en een aan/uit knop, de rest van de bediening vind helemaal plaats via het touchscreen.

De nieuwe interface is gemakkelijk in het gebruik, zodra je het ontbreken van een Home knop zoals je op de iPhone gewend bent. Je moet swipen om tussen de afzonderlijke schermen te wisselen. Ook zijn de ikoontjes kleiner dan in iOS en ze zien er ook iets anders uit. Een punt is ook dat de Nano weigert te syncen met een oudere versie van iTunes, hij wordt alleen in iTunes 10 herkend.

Ondanks dat we aker geen iOS onder de motorkap zit, voelt het wel als iOS en een update komt ook in een iOS karakteristiek ipsw bestand. Men vermoedt een aangepaste versie van het oudere Pixo OS. Ook al doen pop up scherm meldingen zwaar denken aan iOS, de Nano is veel beperkter.

In de settingscode echter zijn interessante dingen te ontdekken. Ondanks dat de Nano (nog) geen video out ondersteund, zijn hier wel al sporen van te vinden in de settings code die je settings voorkeuren vastleggen:


Een standaard Apple composiet kabel wordt direct herkend en speelt een diavoorstelling dan ook via de TV out. Foto's kunnen met een dubbel tap worden gezoomd en met twee vingers kun je de foto draaien, rechttoe rechtaan dus.

Een nadeel is dat Apple standaard de shake to shuffle heeft aanstaan, waarbij de minste beweging er voor zorgt dat een nieuw nummer wordt gespeeld.

Iets dat ook nog niet weg is is het slecht herkennen van iTunes dat de Nano is gekoppeld. Dit probleem speelt al drie generaties en is nog steeds aanwezig. Een reboot van Mac en Nano lost het probleem pas op en hiermee worden de sporen van het oude OS toch ook weer zichtbaar.


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten