woensdag 1 september 2010

FaceTime activeren op niet T-Mobile iPhone 4?

Toen ik in het weekend mijn gejailbreakte en unlockte iPhone 4 kreeg was ik natuurlijk benieuwd hoe FaceTime nu eigenlijk in de praktijk zou werken. Omdat afgelopen maandag mijn dochter haar T-Mobile iPhone 4 kreeg hebben we dit meteen uitgeprobeerd.

Maar toen kwam ik bedrogen uit. Ondanks dat op beide iPhone's FaceTime stond ingeschakeld, bleef er bij mij bij de instellingen onder staan 'waiting for activation'. Van alles geprobeerd, maar niets hielp, terwijl haar iPhone meteen het FaceTime camera symbool bij te telefoonapp had staan. Bij mij blijft alleen II-teken zichtbaar.

Na even te hebben gezocht op Google kom ik er achter dat bij het activeren van FaceTime op mijn geunlockte iPhone op Vodafone netwerk er wel de bekende activatie sms naar Apple wordt verzonden, maar omdat mijn nummer niet in de database zit van ondersteunde providers krijg ik geen activatie SMS retour.

Op een forum, nota bene een Gamers forum, kom ik een link tegen naar Mitime.info. De developer, Pushfix, heeft een oplossing hiervoor gevonden en biedt deze tegen betaling van $5,99 aan.

De app MiTime is gratis te downloaden in Cydia, maar zonder betaling via Mitime.org, doet ie vrij weinig anders dan controleren of je instellingen goed zijn om de activatie door te voeren.

Zo kun je testen of je pushberichten kunt ontvangen, nodig voor de activatie. Daarnaast wordt gecontroleerd of je telefoonnummer dat opgeslagen is op je simkaart in het juiste internationale formaat wordt weergegeven. Het nummer moet van dit formaat ,+31612345678 zijn, anders kun je geen sms van hem ontvangen.

Er zijn allerlei moeilijke methoden om dit te wijzigen, maar het makkelijkste is je sim in een ander toestel plaatsen waar het nummer op je sim naar het vereiste formaat kan worden gezet.Als je via Mitime.info hebt betaald, zal Pushfix via zijn servers jouw telefoonnummer aan Apple doorgeven als ware het van een goedgekeurde provider. Hij krijgt antwoord terug en zal dit doorsturen naar jouw telefoon, waarna activering plaatsvindt en je FaceTime kunt gebruiken.

Nu niet allemaal meteen naar zijn site gaan, want hij werkt aan een nieuwe versie die de activatie eerst uitprobeert, voordat je betaald om teleurstellingen te voorkomen. Hij meldt op 28 augustus dat binnen 4-6 dagen internationale activatie kan plaatsvinden op basis van de nieuwe versie van MiTime.

Je kunt @pushfix ook volgen op Twitter, dan hoor je meteen wanneer de download en betaling weer kan plaatsvinden. Kijk hier alvast naar de instructies en de video van de activatie...


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

1 opmerking:

  1. BlueHost is the best web-hosting provider with plans for any hosting needs.

    BeantwoordenVerwijderen