maandag 6 september 2010

DevTeam: 2 nieuwe exploits voor jailbreak in iOS 4.1 gevonden

Over 2 dagen komt de nieuwste iOS versie 4.1 officieel beschikbaar als de geruchten kloppen. De hele iPhone en iPad community vraagt zich ondertussen af of en wanneer er een jailbreak komt.

Er is op dat vlak goed nieuws...DevTeam lid p0sixninja melde vandaag dat hij in iOS 4.1 twee exploits heeft gevonden die een jailbreak mogelijk maken en waarschijnlijk ook in iOS versie 4.2 nog functioneren.

Het zou gaan om één zogenaamde 'userland' jailbreak die door een lek in de software mogelijk wordt gemaakt, maar ook gemakkelijk door Apple met een software update kan worden gedicht.

De andere exploit is een Bootrom of iBoot exploit die door Apple alleen in de hardware kan worden veranderd, maar als nadeel heeft dat deze alleen tethered kan plaatsvinden, waarbij na elke reboot opnieuw worden gejailbreaked.

Onduidelijk is nog welke exploit voor welke versie van de iPhone of iPad gebruikt kan worden, maar p0sixninja geeft aan dat voor iOS 4.1 één exploit zal worden geofferd voor een jailbreak, naar ik verwacht de 'userland' jailbreak die ook de makkelijkste is.

Of na de jailbreak ook een unlock mogelijk wordt, is nog niet duidelijk. Het is nu afwachten, want over wanneer de jailbreak te verwachten is laat p0sixninja niks los...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten