maandag 27 september 2010

Apple kan vraag naar iPhone 4 in China niet aan

De iPhone 4 is in de verkoop gegaan vorige week in China en nu al blijkt dat de vraag het aanbod ver overtreft. China Unicom, die de iPhone aanbiedt in China, heeft tot zaterdag al 200.000 pre orders ontvangen.


Het verschil tussen de iPhone 3GS en de 4 is de grijze markt die was ontstaan. Vorig jaar toen de iPhone 3GS in de verkoop kwam gingen er in 6 weken maar 100.000 exemplaren over de toonbank. Dat was een tegenvaller. De grijze markt had de markt al lang voorzien van exemplaren uit het buitenland die wel alles konden als wifi en data over 3G.

De iPhone werd pas 28 maanden na introductie pas officieel aangeboden in China. Nu duurde het met de iPhone 4 maar 3 maanden en dat is te merken.

Volgens Apple woordvoerders in China komen er snel nieuwe voorraden iPhone 4 beschikbaar en raadt iedereen aan de online sites te raadplegen voordat men naar de winkel loopt.

Maar nog steeds staan elke dag honderden, buitenlandse mensen, in London uren in de rij voor de opening om een factory unlockte iPhone 4 te mogen kopen, waarvan een groot gedeelte de terugreis naar China maakt, het land waar de iPhone geproduceerd wordt...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten