zondag 26 september 2010

AlessiTab komt in november tegen hogere prijs

De in april aangekondigde Android Tablet van Alessi rolt pas in november van de band in Italië (lees China) en gaat meer kosten dan eerder aangekondigd.

De door Stefana Giovannoni ontworpen AlessiTab gaat €399 kosten en dat is €100 meer dan de eerder genoemde prijs. Het ontwerp en de functionaliteit is volledig toegespitst op gebruik in de keuken. Hoe kan het ook anders als je de oorsprong van de Alessi producten bekijkt.


Uitgerust met Android 2.1, een 10.1 inch touchscreen, DVB-T tv ontvanger, wifi en webcam voor videobellen tijdens het koken. Uitzonderlijk is het ontbreken van een Android Market waarmee nieuwe apps kunnen worden gekocht, maar Alessi belooft dit goed te maken met speciaal geselecteerde eigen apps voor de thuisomgeving.

Of het een verkoophit gaat worden betwijfel ik. Het is een, door het ontwerp beperkt, niche product dat wel zijn markt zal vinden via keukenboeren en specifieke home automation toepassingen. Geen iPad concurrent in ieder geval, als spreekt het ontwerp me wel aan.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten