vrijdag 20 augustus 2010

Qualcomm bouwt Mirasol display fabriek van 2 miljard

Op de CES in januari van dit jaar werd het eerste prototype van de nieuwste displaytechnologie getoond. Veel energiezuiniger dan LED of LCD en zelfs e-Ink. Er kunnen video's op getoond worden, maar het nadeel is nog de gelige achtergrond waardoor kleuren er nostalgisch uit zien.

Toch staat er iets te gebeuren op dat gebied. Qualcomm heeft al een Mirasol fabriek, maar bouwt nu een nieuwe fabriek voor 2 miljard dollar in Taiwan. Dat doen ze natuurlijk niet zomaar...Ze hebben het nieuws officieel naar buiten gebracht omdat ze een contract hebben met een grote klant.

Lang hoef je niet te gissen. Dat moet Amazon zijn die Mirasol displays wil gaan gebruiken in een nieuwe generatie Kindle. Met de voordelen van e-Ink en de snelheid van LCD zijn de mogelijkheden voor een Kindle Color wel duidelijk.

Jeff Bezos van Amazon liet zich laatst nog ontvallen dat een kleurenscherm Kindle er voorlopig niet zit aan te komen. Dat kan helemaal kloppen met de roadmap van Qualcomm...pas in 2012 is de fabriek gereed voor productie van Mirasol displays.

Hier een video in 1080p van de demo van het Mirasol prototype:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten