vrijdag 6 augustus 2010

Nixonland: de toekomst van iBooks?

Vraag je je ook af wat zal gebeuren als Apple video zou toevoegen aan ibooks? Nou dat is nu gebeurd met het boek 'Nixonland' en hiermee wordt de toekomst van digitale uitgeverij ingeleid.

In het boek over president Nixon zij 27 historische CBS News video segmenten ingebouwd van de debatten tussen Nixon en Kennedy uit 1960 tot aan de val van Nixon over de Watergate affaire.

Het zogenaamde 'enhanced' boek van Rick Perlstein kost $15,99 en zal naast de iBookstore ook via de Kindle app op de iPad, iPhone en iPod Touch te krijgen zijn.

Met deze stap wordt een geheel nieuwe alles in één gebruikerservaring weergegeven. Het doet mij denken aan de wow factor midden jaren 90 toen de in Windows 95 opgenomen encyclopedie was opgenomen waar ook videobeelden onderdeel van uitmaakten.

Het boek is een republish van het in 2008 verschenen boek met 896 pagina's over de opkomst en neergang van Richard Nixon, Amerika's meest verguisde president. De uitgever is blij dat hij nu de totaalervaring voor de lezer kan uitbrengen met het historisch filmmateriaal van de CBS.

Een ontwikkeling die al met het nieuws zichtbaar is op het net. Apps als Nu HD laten zien dat nieuws meer is dan tekst en plaatjes alleen. Papieren kranten kunnen wel inpakken. Ik voorspel dat binnen nu en 5 jaar we nieuwscontent alleen nog maar digitaal via internet TV of iPad achtige apparaten tot ons nemen op maat gesneden naar onze persoonlijke interessegebieden.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten