woensdag 4 augustus 2010

iTunes cloud service zal bescheiden beginnen

Er doen een hoop geruchten de ronde over de aanstaande cloud based versie van iTunes, maar dat Apple er mee bezig is, is vrijwel zeker. Volgens bronnen binnen de muziek industrie heeft Apple wel te kennen gegeven dat de service in het begin bescheiden van start zal gaan.

Wat dit exact inhoudt is onduidelijk, maar volgens CNET heeft Apple nog te weinig grote labels voor zich weten te winnen om groots uit te pakken. De muziekindustrie staat net als de filmindustrie niet te trappelen om muziek via streaming service aan te bieden, maar zal in het het huidige businessmodel wel om moeten.

Volgens kenners werkt Apple aan een service die lijkt op Youtube of Hulu, waar via een abonnement model per maand muziek en video kan worden gestreamed. Of de iTunes in twhe cloud ook meteen buiten de VS zal worden aangeboden is nagenoeg ondenkbaar.

Op de volgende keynote in september wordt van Apple verwacht de service te lanceren. Concurrent Google schijnt ook bezig te zijn met een zelfde soort service. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat gebruikers bereidt zijn te betalen voor muziek als ze die ook via 3G kunnen ophalen uit hun muzikale database.

Begin september zullen ook weer de Beatles geruchten de kop op steken, zoals dit altijd is als er nieuwe iTunes diensten worden aangekondigd.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Location:Av de Bruselas Tr B,Adeje,Spanje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten