maandag 23 augustus 2010

iPad VGA adapter nog bruikbaarder met DisplayOut

Vandaag bij de Media Markt een VGA adapter voor de iPad meegenomen. Met € 29,- niet echt goedkoop voor een verloopkabeltje, maar er zijn nog geen alternatieven.

Als je verwacht dat na het aansluiten van je iPad op een tv of monitor je het beeld van de iPad op het scherm ziet kom je bedrogen uit...De video uit modus wordt alleen geactiveerd als je een diapresentatie in Foto's, een presentatie weergeeft in Keynote of een video laat afspelen die niet voorzien is van DRM.

Zodra je in Foto's een album opent gebeurd er op het aangesloten scherm niets, het blijft op zwart. Pas al je op diapresentatie klikt en laat afspelen worden de foto's op het scherm getoond.

Meer functionaliteit biedt Keynote. De iPad wordt het bedieningspaneel en de presentatie wordt op het aparte scherm getoond. Een handig hulpmiddel is de laserpointer die wordt weergegeven na het vasthouden van het scherm met je vinger op de iPad. Daarna kun je in de presentatie dingen aanwijzen.


Voor de meeste gebruikers moet dit voldoende zijn volgens Apple, maar daar neem ik geen genoegen mee natuurlijk. Ik wil ook websites in Safari kunnen weergeven of uitleg geven over het gebruik van de iPad tijdens een presentatie.

Een en ander is softwarematig begrenst en dus te hacken. Dat is natuurlijk ook al gebeurd. In Cydia is na jailbreak een app te vinden genaamd DisplayOut die doet wat je er van verwacht: het iPad scherm wordt als tweede scherm weergegeven op de monitor.

De app kost $1,99 en als je €29 hebt uitgegeven voor de kabel, dan is dat ook niet onoverkomelijk en geen geld voor wat er geboden wordt.

De standaard apps zoals foto's en video werken prima, net als voor de hack, maar Keynote mist de handige functionaliteit. Geen probleem, via instellingen kun je de DisplayOut uitschakelen en ook andere instellingen doen. Oh ja, de vga adapter werkt ook icm DisplayOut op de iPhone 4.
- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten