zaterdag 7 augustus 2010

Geen iPad killer dit jaar van Microsoft

Volgens Business Insider zal de iPad dit jaar geen concurrentie krijgen van Microsoft, omdat Redmond wacht op Intel voor de juiste chipset. Volgens Microsoft baas Steve Ballmer is het maken van een iPad killer/terminator prioriteit nummer één van Microsoft. Die prioriteit kan pas in realiteit worden omgezet als Intel haar "Oak Trail" chipset gereed heeft en dat zal pas volgend jaar zijn.

Die nieuwe chip wordt speciaal gemaakt voor tablets en wordt zeer energiezuinig, zoals Apple's A4 processor die nu al de iPad en iPhone 4 van de nodige power voorziet. Maar de vraag is of Microsoft niet weer achter de feiten aanholt. Als begin 2011 de eerste Microsoft powered tablets de markt bereiken is Apple toe aan de iPad 2.0.

Naar verwachting zal deze voorzien zijn van een Retina display zoals nu gebruikt door de iPhone 4 en zal zeker één camera hebben voor het gebruik van FaceTime, de videochat van Apple.

Net als met de iPod en de iPhone zal Microsoft Apple niet kunnen inhalen. De Zune als iPod killer is een stille dood gestorven net zoals de Phone 7 van Microsoft zal doen. Microsoft mist twee essentiële onderdelen van het succes van Apple: de userinterface van iOS en de gigantische App Store met nu al 200.000 apps...dat gaan ze nie inhalen nie...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten