dinsdag 10 augustus 2010

Fotopedia introduceert het eindeloze fotoboek op de iPad

Met de komst van de iPad en de nagenoeg onbegrensde mogelijkheden van het apparaat, komen ook de geweldige ideeën van creatieve mensen bovenborrelen.

Zo ook Fotopedia...zij brengen de eerste in een serie van eindeloze fotoboeken als app op de markt. De gratis app is niet zomaar een collectie van foto's, maar een interactief fotoalbum met kwaliteitsfoto's van fotografen over de hele wereld.

In samenwerking met Unesco brengen ze een fotoboek van de werelderfgoed projecten over de hele wereld. 20.000 foto's van 890 World Heritage sites over de hele wereld. 'Heritage' is echtere niet zomaar een fotoalbum met mooie plaatjes. Door de slimme manier van tagging van de foto's kun je op elk moment naar een andere serie gaan door op een tag te klikken.

Bij de meeste foto's wordt na klik op het info symbool de info vanaf de Unesco site en de info uit Wikipedia getoond. Ook wordt de plek van de foto op de kaart geplaatst, waarbij sites in de buurt of land worden getoond middels de bekende spelden.


Ook kunnen door middel van je locatie sites in de buurt worden getoond met alle infomatie. Daarmee maakt het Heritage tot een interactief reisgids, naast een kijk- en leesboek zonder einde.

Delen van foto's kan via email, Twitter en Facebook. Wat een beetje jammer is, is het feit dat op foto's niet kan worden ingezoomd. Via de naam van de fotograaf rechtsonder, ga je naar de Flickr pagina van de fotograaf. Je kunt ook zelf deelnemen aan het project door foto's te linken. Er is natuurlijk wel een currator die de kwaliteit bewaakt.

De bedenker is Jean-Marie Hullot, een Franse computer engineer en programmeur die bij Apple en NeXt gewerkt heeft aan de Macintosh, NeXTStep en Mac OS X. Hij leidde bij Apple onder andere het iCal en iSync programma.

Proberen deze app zou ik zeggen. Je zult niet teleurgesteld zijn, want ondanks dat ie is ontworpen voor de iPad, ook te gebruiken op de iPhone.

iTunes link: Download Fotopedia Heritage

Geen opmerkingen:

Een reactie posten