maandag 16 augustus 2010

Apple komt met social support netwerk

Toen afgelopen weekend de support site van Apple een tijdje plat lag door een "kwaadaardige aanval" liet Apple zich stilletjes ontvallen dat de Discussions Apple site een Apple Support Community gaat worden.

De Communities worden volgens Apple veel socialer met een user profiel, biografie, avatars en de mogelijkheid om je homepage te personaliseren met widgets en eigen instellingen.

Of we het kunnen vergelijken met een echte social netwerk valt te betwijfelen. Apple en Steve Jobs zijn controle freaks en zullen de meldingen monitoren en als het ze niet bevalt ook berichten verwijderen.

De Apple Discussions is altijd al een plek geweest van betatesters en vroege kopers zwakten en problemen melden. Zo ook het antenneprobleem met de iPhone 4. Zoals bij vele van dit soort discussies sluit Apple de lijntjes om een en ander niet teveel uit de hand te laten lopen.

In de praktijk denk ik dat ze de gebruiker het gevoel willen geven van een community en sociaal te zijn, maar in de uitvoering zal er door de inmenging van Apple en haar moderators weinig van terecht komen.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten