woensdag 11 augustus 2010

40% jailbreakers gebruikt gekraakte apps

De oprichter van AppTrack, een community voor gekraakte apps, heeft bekend gemaakt dat hun eigen AppTrack app op 4% van alle iOS apparaten is geïnstalleerd. Om de app te kunnen gebruiken moet de iDevice gejailbreaked zijn.

Volgens de oprichter van Cydia, de alternatieve app store voor jailbreaker is 1 op de 10 iDevices gejailbreaked. Met 4 miljoen iOS devices in de roulering kun je concluderen dat 40% van de gejailbreakte apparaten ook gekraakte apps gebruikt.

De berekeningen moeten volgens mij met een korreltje zout worden genomen. Van de mensen die ik ken met een iDevice heeft meer dan de helft gejailbreaked, maar ik ken niemand met die AppTrack app. Het getal zou in werkelijkheid wel nog hoger kunnen liggen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die gewoon, normaal, betalen voor apps, zoals ik. Maar zoals nu de prijzen liggen voor iPad apps, gebruik ik ook eerst een gekraakte versie om te kijken of de app van €10 ook doet wat ie belooft. Geloof me, ik ben er al heel wat tegengekomen die nog geen euro waard waren. Die vlogen er ook meteen weer van af. Anderen, zoals MyWi heb ik ook gewoon weer gekocht.

Zolang de prijs in verhouding is met de dienst en een paar euro betreft zal het met software piraterij, net als bij muziek, best meevallen. Maar als ontwikkelaars de vijfvoudige prijs vragen voor de iPad versie ten opzichte van de iPhone versie roepen ze het over zichzelf af.

Dit is één van de redenen waarom Apple zo inzet op de iAd. Hiermee kunnen apps gratis of laaggeprijsd worden aangeboden, terwijl de ontwikkelaar van een goede app toch de hoofdprijs kan ontvangen uit de reclamerevenuen.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten