dinsdag 13 juli 2010

TeamViewer HD: je pc of Mac bedienen vanaf je iPad

TeamViewer is een remote beheer programma dat voor niet commercieel gebruik gratis is. Ik gebruik dit al jaren om over grote afstanden, verzoek van een gebruiker, de pc of Mac over te nemen bij problemen.

Op je PC of Mac installeer je het gratis TeamViewer programma. Na opstarten verschijnt een venster met een id-nummer en een pincode. Die gegevens geef je door aan degene die moet overnemen en worden ingevoerd op de iPad versie, TeamViewer HD.

Daarna wordt er een beveiligde verbinding aangemaakt waarbij je het scherm kunt overnemen. Afhankelijk van de verbindingssnelheid tussen de twee apparaten kun je via de instellingen op de iPad voor snelle, lage resolutie kiezen. Of voor maximale kwaliteit bij een snelle verbinding.

Helaas wordt niet de touch interface van de iPad gebruikt in die zin dat de muisaanwijzer van de overgenomen pc getoond wordt en als je tikt als de muisaanwijzer op een button staat wordt de klik uitgevoerd.

Al met al een bruikbare remote beheer toepassing voor de iPad die ook nog eens gratis is. Verkrijgbaar in de App store op de iPad of via iTunes. ook verkrijgbaar voor de iPhone.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten