donderdag 8 juli 2010

Handson met Frash: eindelijk Flash op de iPad

Vandaag lekte Engadget.com de alphaversie van @Comex's Frash, maar heeft de file inmiddels weer offline gehaald. Nu hoeft zo'n bestand maar een kwartier op het net te staan voordat duizenden dit al weer downloaden om vervolgens weer aan iedereen beschikbaar te stellen via filesharing sites.

De installatie kan alleen nog maar handmatig, maar is vrij makkelijk te doen op je gejailbreakte iPad. Zoals ik natuurlijk meteen heb gedaan. Over de instructies hoe is al genoeg geschreven en Google is je vriend...je kunt natuurlijk ook een paar dagen wachten voordat de repo in Cydia beschikbaar zal zijn.

Na 3 minuten was ik weer up and running en meteen naar onze zakelijke site gegaan om de proef op de som te nemen. Het is, zoals gezegd, een alpha versie en de flash elementen worden met een Flash logo weergegeven en pas geactiveerd na aanklikken. Dan aanschouw het wonder...flash op mijn iPad en mijn collega's komen in de flash carrousel voorbij. Wow, Apple, das toch niet moeilijk, waarom onthoud je ons dit?

Meteen de mannen van Adobe een hart onder de riem gestoken, kunnen zij ook meteen een iPad in hun loggings terugvinden. Alles werkt prima. Andere sites geprobeerd die veel flash reclame banners hebben en meteen valt het kwartje...Nu snap ik waarom @Comex er voor heeft gekozen om de flash onderdelen niet meteen weer te geven! Je ziet op de reclame blokken wel het flash logo, maar niet meteen de reclame.

Daar gaat de overeenkomst met de Safari plugin ClicktoFlash op. Hiermee filter je irritante reclame die ook nog eens voor een tragere download zorgt. Steve, wat heb je hier op tegen?

Bij weergave van flash YouTube video gaat het nog mis. In websites geïntegreerde YouTube video's worden na click op het flash logo kort weergegeven, maar verdwijnen vervolgens achter een wit vlak. Dit is natuurlijk het gevolg van de aparte behandeling van Apple van YouTube content in iOS 4.

In een volgende versie verwacht ik dat Frash kan worden aan of uitgeschakeld met behulp van een SBsetting, dan is dat probleem ook opgelost.

Mijn conclusie: een zeer werkbare oplossing voor flash op de iPad en die kleine onvolkomenheden worden nog wel opgelost. En Apple? Die komen er vanzelf achter dat ze het niet langer kunnen tegenhouden en flash wordt ingevoerd in iOS versie 4.3...We love choice.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten