zondag 25 juli 2010

De ware reden waarom Microsoft personeel gratis Phone 7 geeft

Microsoft heeft aangekondigd al haar 93.000 personeelsleden een gratis Windows Phone 7 te zullen geven. Maar Microsoft medewerkers weten het: er bestaat niet zoiets als gratis bij Microsoft. Er gelden zijn ook regels.

93.000 medewerkers zijn een hele hoop gebruikers die reclame moeten maken bij hun vrienden, zakenrelaties en willekeurige vreemdelingen. Ze worden verplicht de Phone 7 te gebruiken.

Hiermee heeft Steve Ballmer meteen een wapen om de gehate iPhone binnen zijn bedrijf uit te bannen. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 30% van de Microsoffies een iPhone hebben en deze met plezier gebruiken.

Daarnaast wordt ze gevraagd de telefoon te personaliseren en te mailen, navigeren en onderdeel te maken van hun leven. Ze moeten leren de telefoon te begrijpen, te voelen. Dan pas kunnen ze het evangelie van Windows Phone 7 uitdragen.

Evangeliseren is één kant van het verhaal, maar het belangrijkste voor Redmond is dat ze moeten opboksen tegen de almachtige App Store en de Android Market. Microsoft wil dat de medewerkers in de vrije tijd apps gaan maken. Ze willen een platform en wel zo snel mogelijk.

Daarom bieden ze een Developer Training Kit aan om apps te kunnen maken voor de nieuwe Marketplace. Of de medewerkers dit ook zullen gaan doen is de vraag. In ieder geval zullen ze er mee aan de slag gaan en wellicht apps van derden gaan gebruiken. Zo kunnen ze in ieder geval de Apple fanboys laten zien dat er meer is dan iPhone in de wereld.

Veel succes, not...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten