zaterdag 5 juni 2010

Safari 5 komt er aan

Volgens MacGeneration.com plant Apple een majeure upgrade van Safari. Maandag zou de lancering moeten plaatsvinden op de WWDC.

Safari 5 zal een reader functionaliteit bevatten waarbij websites makkelijker te lezen zullen zijn. Ook kunnen teksten makkelijk worden gekopieerd en georganiseerd. Naast de standaard zoekmachine Google, kan ook gekozen worden voor Bing en Yahoo.

Safari 5 zal JavaScript 25% sneller renderen en dat is in lijn met de recent verbeterde browsers Opera en Chrome. Ook het surfen zal sneller aanvoelen door het gebruik maken van DNS prefetching en caching. Daarnaast zal de, hoe kan het ook anders, HTML5 ondersteuning verbeterd worden.

Andere nieuwtjes zijn, slimmere invoervelden, nieuw venster automatisch in tabblad, topsites/geschiedenis wisselknop en private browsing knop.

Ook zal de nieuwste versie van Snow Leopard, 10.6.4, voor download gereed komen. Naast de gebruikelijke stabiliteits fixes, beveiligingslekken die gepatched zijn, is er niet veel spannends te melden.

Als Phone OS4.0 uitkomt, zal er traditiegetrouw ook een aangepaste versie van iTunes het levenslicht zien. Het wordt een druk weekje voor Apple fanboys en girls.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten