zondag 13 juni 2010

iPhone Retina scherm goed genoeg?

Als we de woorden van Steve Jobs moeten geloven dan is het nieuwe Retina display van de iPhone 4 amazing. Maar waarom zouden we dat zomaar aannemen?

Er zijn al hele discussie's gevoerd dat de feiten niet kloppen zoals Apple ons wil doen geloven. De getoonde verschillen in de letters op de keynote kloppen niet. Er is gemakshalve een groter verschil getoond dan in werkelijkheid het aantal pixels verschil is.

Ook is aangetoond dat de menselijke retina meer ziet dan Steve ons voorhoud, maar is daarmee het Retina scherm slechter dan we denken? Oordeel zelf. In onderstaande foto is een 1:1 vergelijking gemaakt tussen het 3GS en het 4 scherm.


Op het 3GS scherm rechts zijn de pixels duidelijk te zien, terwijl je deze op het retina display links moet zoeken om ze te vinden. Het beeld is verdubbeld en duidelijk blijkt de de vermenigvuldiging van het aantal pixels.

Bij Engadget hebben ze een video gemaakt die ook duidelijk de verbetering laat zien. Of Apple nu goochelt met cijfers maakt in zoverre niet uit. Punt blijft dat het Retina display substantieel beter is dan het 3GS scherm.


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten