vrijdag 4 juni 2010

iPad pikt een graantje mee in restaurant

De iPad heeft een magische start gemaakt ook in Australiƫ. Sinds gisteren kunnen klanten van een restaurant in Sydney dan ook bestellen vanaf een iPad.

Global Mundo Tapas in het Rydges Hotel heeft een iPad applicatie laten maken waarmee klanten door het menu kunnen bladeren met hun vinger. De menu keuzes worden weergegeven door foto's en wetenswaardigheden over de keuze voordat de bestelling via wifi naar de keuken wordt gezonden.
De app is gekoppeld aan het voorraadsysteem, waarbij teleurstellingen omdat een menuonderdeel is uitverkocht wordt uitgesloten. Deze worden namelijk niet meer getoond.

De app geeft zelfs een voorstel voor de beste wijn bij het gekozen menu. Ook wordt onthouden of je je vlees graag rare, medium of well done wil hebben. Daarnaast stelt de app vragen die normaal door de serveerster worden gedaan. "Wilt u er mayo of ketchup bij, extra frietjes?".

Hoe de serveersters reageren op de iPad is niet bekend, maar ik kan me voorstellen dat ze niet zo happy zijn met de iPad als de klanten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten