zaterdag 22 mei 2010

Waarvoor wordt de iPad gebruikt?

De iPad is nu bijna 2 maanden verkrijgbaar en nu is er genoeg data verzameld om de resultaten te publiceren. Respondenten konden maximaal 5 antwoorden geven.

Zoals verwacht wordt de ipad voor 83% gebruikt om te surfen en 71% om e-mail te checken. Ook de app store is populair met 56%. Bijna de helft gebruikt hem ook om video te kijken en 1 op 3 leest boeken op de iPad. Gamen neemt nog niet zo'n vaart met 29%, maar de meeste top aanbieders hebben nog niet het achterste van de tong laten zien.

Het lezen van nieuws, tijdschriften of het luisteren naar muziek is niet verrassend laag. Luisteren van muziek zonder headset is kwalitatief vergelijkbaar met een transistor radio en kranten of tijdschriften abonnementen zijn nog te duur.



Wat mensen het beste vinden verschilt nogal. 21% kiest voor de kwaliteit en grootte van het scherm, terwijl 1 op de 7 het gebruiksgemak het belangrijkst vindt.



Bij de vraag wat je het meest slecht vindt van de iPad zegt 1 op de 9 het ontbreken van flash en 1 op 11 de slechte internetverbinding. Mijn grootste ergernis is, net als ook 1 op 9, het schoonhouden van het scherm. Ik schrijf dit bericht ook weer met de stylus, ondanks het feit dat Steve Jobs hier van gruwt...Sorry Steve.



- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten