maandag 24 mei 2010

Apple vormt serieuze bedreiging voor Microsoft

Apple's iPad wordt onderkend als een zeer, zeer grote bedreiging voor Windows. J.Gruber, een vooraanstaand en langdurig Windows ontwikkelaar, ziet Apple als de winnaar van 'altijd aan computers' in de nabije toekomst.


Hij heeft zijn iPad nu drie weken en zegt dat de iPad en vergelijkbare producten, grote porties van de Windows gebaseerde markt gaan verzwelgen. Zelf werkt hij bij een bedrijf dat sofware maakt om Windows systemen te voorzien van toegepaste thema's en aanpassing aan de Windows gebruikersinterface voor specifieke doeleinden.


Hij ziet in de iPad de ideale vorm voor content consumptie. In 30 seconden kan hij zijn mail checken, rss feeds en zijn agenda bekijken. Als hij dat op zijn Windows machine moet doen is Outlook nog bezig met opstarten of het verwerken van Windows updates die net binnen zijn gekomen.


Ook de manier hoe Apple met de ontwikkelaars omgaat bevalt hem wel. Door middel van de app store krijgen ontwikkelaars loon naar werken en de creativiteit viert hoogtij.


Als Microsoft niet snel van haar heuvel afdaalt en in actie komt, voorspelt hij voor Windows niet veel goeds voor de toekomst. Het zal dan alleen nog maar een platform zijn waarop content gemaakt wordt, maar de consument, consumeert de content op een ander platform van Windows.
Interessant om te melden is nog dat Microsoft zeven keer zoveel investeert in research en development de afgelopen vier jaar dan Apple deed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten