woensdag 26 mei 2010

Apple koos bewust niet voor AMOLED scherm

Apple heeft de mogelijkheden voor het gebruik van een AMOLED scherm meerdere malen onderzocht blijkt uit een interview met een Aziatisch analyst met bronnen bij Samsung. Zowel voor de iPad als ook voor de komende iPhone HD heeft men toch gekozen voor een LCD scherm.

Naast de lever- en productieproblemen blijkt toch de kwaliteit van de Active Matrix OLED niet voldoende om aan de eisen van Apple te voldoen.
AMOLED is namelijk door de productie van ruis en artifacten nog niet echt geschikt voor het weergeven van tekst. En dat is nu met het lezen van eBooks één van de peilers onder Apple's verdienmodel voor de iPad en operating systeem iPhone OS 4 dat op uitkomen staat.

In februari bleek bij een wetenschappelijk onderzoek naar Google's Nexus One AMOLED scherm dat dit duidelijk wordt verpletterd door de kwaliteit van het iPhone 3GS LCD scherm op scherpte en kleurweergave.

Dat wil niet zeggen dat de innovatie op LCD scherm gebied stil staat. De iPad heeft al een IPS scherm dat superieure zichthoeken toestaat. In combinatie met FFS technologie, waar de eBook reader functies mee verbeterd worden, en de ongeëvenaarde touch technologie, heeft Apple toch nog steeds een voorsprong op de concurrentie met de nieuwe iPhone HD.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten