zondag 11 april 2010

Video omzetten voor iPhone, iPad of AppleTV


In iTunes kan je heel eenvoudig video bestanden synchroniseren met je iPhone, iPad of Apple TV. De maximale resolutie die wordt ondersteund voor de iPad en Apple TV is 720p, alle resoluties daarboven worden simpelweg niet gesynchroniseerd door iTunes.
In het geval van de iPhone ligt de resolutie zelfs nog lager namelijk bij 640×480 pixels, een 720p video bestand zal dus niet door iTunes worden gesynchroniseerd naar je iPhone. Wanneer je via de Amerikaanse iTunes Store een film of TV serie koopt dan ontvang je deze in twee formaten waardoor ze op alle devices zijn af te spelen.
Om bestanden groter dan het 720p formaat toch af te kunnen spelen is het mogelijk om deze te converteren met een 3rd party applicatie zoals Roxio Popcorn of Handbrake. Maar het kan ook een stuk simpeler namelijk via iTunes zelf!
Wanneer iTunes weigert om een video bestand te synchroniseren met je device dan kan je via de iTunes menu optie ‘Geavanceerd’ het bestand converteren. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende twee opties ‘Maak versie voor iPod of iPhone aan’ en ‘Maak versie voor iPad of Apple TV aan’. Na selecteren van een keuze wordt automatisch een nieuw video bestand aangemaakt met het juiste formaat voor de gekozen devices. Het converteren van de video bestanden kan naargelang de lengte van het bestand behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten