woensdag 3 maart 2010

iTunes cloud kan ook films streamen

Na de overname van de muzieksite Lala in december, ontstond het gerucht dat Apple werkt aan een dienst om je muziek in de 'cloud' te bewaren. Hierdoor is minder ruimte nodig op je harde schijf en de muziek is bovendien overal toegankelijk via internet (handig voor mobiele apparaatjes met beperkte opslagcapaciteit).

Deze dienst beperkt zich mogelijk niet tot alleen muziek, 
dat schrijft Cnet op basis van bronnen. Naast muziek zouden we in de toekomst ook onze films kunnen streamen vanaf Apple's servers. iTunes-gebruikers kunnen hun video's uploaden en vervolgens afspelen op elk apparaat met internet, zoals een iPad of iPhone.

Medewerkers van Apple zouden onlangs met filmstudio's om de tafel hebben gezeten om te praten over deze dienst. Of Apple het voor elkaar krijgt dat zij instemmen met het idee is nog maar de vraag. De studio's hekelen het gesloten ecosysteem van iTunes, dat alleen werkt met de 
iPodiPhone en iPad.

Apple heeft niet zo'n machtige onderhandelingspositie in de filmwereld als het heeft bij muziek. iTunes is de grootste muziekverkoper in de Verenigde Staten, maar voor de filmindustrie zijn er alternatieven. Enige hoop voor Apple biedt de iPad. Als deze populair wordt om films op te kijken, zullen studio's eerder in de rij staan om een graantje mee te pikken van het succes.



Bron: www.onemorething.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten