donderdag 18 maart 2010

GoogleTV concurrent voor AppleTV?


 werkt samen met Sony en Intel aan een set-top box voor de televisie, dat meldt de New York Times. Het is een poging van beide bedrijven om hun tentakels uit te slaan van de pc naar de huiskamer.

Met het apparaat zal webcontent van videosites als YouTube en Hulu te bekijken zijn, tegelijk met social netwerkdiensten als Twitter en Facebook. Ook zal het mogelijk zijn om foto's van Google Picasa te tonen. Logitech gaat randapparatuur leveren, zoals een afstandsbediening met toetsenbord.

De set-top box werkt met het Android besturingssysteem, dat ook terug te vinden is op smartphones. Omdat de software open source is, zal elke fabrikant in de toekomst de mogelijkheid hebben producten te maken die hierop draaien. Hierdoor zal de techniek ook direct in tv's terug te vinden zijn.

Het platform is open voor ontwikkelaars, die specifieke apps voor de tv kunnen schrijven (voor bijvoorbeeld games of andere webdiensten). Google zal naar verwachting binnenkort een toolkit voor ontwikkelaars vrijgeven.

Personeelsadvertenties van Intel en Logitech verraadde eerder al de plannen van deze bedrijven. Of de handschoen zal worden opgepakt door Apple is de vraag. Apple heeft namelijk altijd aangegeven dat de AppleTV een hobbyproject is. Echt doorontwikkeld wordt de ATV niet, maar met behulp van PatchStick en andere hacks komt de ATV aardig in de richting wat je er van verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten