zaterdag 20 februari 2010

Winterweer kan je iPhone's vochtverklikker kleuren

In de specificatie's van de iPhone staat dat ie gebruikt kan worden bij temperaturen tussen de -20 en 45 C. Dat is goed nieuws, denk je. Koude temperaturen kunnen er echter voor zorgen dat de vochtverklikker die onderin de koptelefoon ingang zit rood kleurt, wat op vochtschade duidt. Weg garantie dus... 


Een Poolse website heeft een aantal tests gedaan om te kijken hoe de iPhone op kou reageert en dan vooral hoe de vochtverklikker zich houdt. Hun testen waren niet geheel wetenschappelijk en gingen vooral uit naar temperatuurwisselingen, zonder daarbij de luchtvochtigheid mee te nemen.


Uit de tests bleek dat door de onnauwkeurigheid van de sensor deze al rood kleurt bij -11 C, in plaats van de beloofde -20 C. De belangrijkste factor zal dan waarschijnlijk niet de temperatuur zijn geweest, maar de condensatie die optreedt bij de temperatuurwisselingen.


Het punt blijft echter dat de vochtverklikker is bedoeld om schade door contact met water te detecteren en niet koud winterweer. We wachten op een antwoord van Apple, de mijne kleurt in ieder geval nog wit...pfff.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten