vrijdag 26 februari 2010

Wat analisten in 2010 van de iPhone en iPad verwachten

Volgens een vooraanstaand analiste van Morgan Stanley heeft Apple een goed potentieel voor een groei bij de verkoop van de iPhone en vooral de verwachte 4e generatie in juni/juli. Deze zal volgens haar naar verwachting een uitvoering worden waarbij recent toegewezen patenten van Apple gebuikt zullen gaan worden zoals de 'gestures' bij de bediening en nieuwe functies. Al dan niet aan de achterkant door gebruikmaking van de camera. Dat alles voor een lagere prijs met abonnement. We zijn benieuwd.


Voor de iPad, lancering eind maart, verwacht zij een verkoop van 6 miljoen stuks voor 2010. Hierbij is de grootste groep, hoe voorspellend, de huidige iPhone gebruikers. Die 6 miljoen zijn wel opmerkingen en bijna twee keer zo hoog als andere experts verwachten.


Dat alles zou een aandelenkoers prognose moeten laten zien die ligt tussen een bandbreedte van $180 en $ 250 met een optimaal scenario voor 2012 van $435, Maar dan moet er een optimale mix komen tussen de prijs die de telco's aan Apple betalen en het wereld marktaandeel van Apple.

1 opmerking: