donderdag 30 september 2010

Jailbreak iPhone 4, iOS 4.1 komend weekend?

Het aftellen kan beginnen. Vanmiddag zijn er diverse tweets van de leden van het Chronic DevTeam en het iPhone DevTeam die duiden op een release van GreenPois0n jailbreak binnen een aantal dagen.

De jailbreak voor iOS 4.1 en de iPhone 4 komt daarmee in zicht en zal daarmee naar verwachting in het weekend beschikbaar komen. Hier de tweet van Pod2g, de ontdekker van de exploit die de basis brengt voor de SHAtter exploit die de jailbreak mogelijk maakt.


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Apple reparatie buiten garantie? Eerlijkheid duurt het langst.

Hoe kun je Apple zover krijgen dat ze je Mac of iDevice repareren buiten de garantieperiode of door een niet door garantie gedekte schade? Het antwoord is simpel: ben eerlijk!

AppleTV via mini USB in iTunes te restoren

Mijn eerder uitgesproken vermoeden wordt bewaarheid. Omdat de AppleTV iOS draait moet ie toch ook via iTunes geupdate en restored kunnen worden, maar hij heeft geen dockconnector!? En wat blijkt, dat kan ook...

woensdag 29 september 2010

AppleTV in delen ontleedt; 8Gb flash, 256Mb RAM en andere iPad onderdelen

Natuurlijk heeft iFixit weer de eer gehad de eerste te zijn die de nieuwe AppleTV uit elkaar heeft gehaald. Het is niet verwonderlijk dat in een apparaat dat op iOS draait ook iPhone of iPad onderdelen zitten, maar in werkelijkheid is het toch nog schokkender...

Video: review van de nieuwe AppleTV met remote 2.0

dinsdag 28 september 2010

Video: De eerste iPad straatmuzikant?

The First iPad Street Musician? from Alex Shpil on Vimeo.

iPad, PlayBook, GalaxyTab of toch de Dell Streak? Fight

Met de komst van de BlackBerry PlayBook is de Tablet boxring van de grote spelers bijna compleet. Wachten is nog op de HP Slate. De BlackBerry PlayBook komt pas in 2011, evenals de iPad 2.0. 

Voor de feestdagen toch al een mooie line up. Hier een overzicht van de overeenkomsten en de verschillen. Place your bets...

iOS 4.1 geeft geheimen prijs: nieuwe iPhone? FaceTime op AppleTV?

Nu de nieuwste firmware versie van iOS, 4.1 uit is voor zowel de iPhone en de AppleTV is het grote code spitten weer begonnen. Er zijn al een aantal interessante dingen gevonden die nieuwe ontwikkelingen op de korte termijn laten zien.

Apple publiceert firmware AppleTV 2: iOS 4.1, nu al gejailbreakt

Voor degenen die nog steeds twijfelen over het OS waar de nieuwe AppleTV op draait, het is definitief een aangepaste versie van iOS 4.1. Het DevTeam heeft al laten weten dat ze via SHATter de firmware al ontsleuteld en gejailbreakt hebben

Apple heeft vandaag de firmware publiek gemaakt voor download. Hiermee komt een eind aan de speculatie's en komen apps en games waarschijnlijk op termijn de woonkamer binnen via de TV. Een feit dat Steve Jobs in een recent interview heeft aan gegeven. 'Als de tijd rijp is...'


Video: Hands-on met BlackBerry PlayBook

maandag 27 september 2010

Golfhandschoen met ingebouwde grip sensoren

In de golfsport zijn heel wat gadgets verkrijgbaar, waarvan de meesten niet zijn toegestaan op de golfbaan. Zo zijn er afstandmeters, ook als iPhone app verkijgbaar, en GPS gebaseerde kaarten van courses.

Maar deze toepassing is geheel nieuw. Een golfhandschoen met ingebouwde sensoren die de sterkte van je grip meten.

Apple kan vraag naar iPhone 4 in China niet aan

De iPhone 4 is in de verkoop gegaan vorige week in China en nu al blijkt dat de vraag het aanbod ver overtreft. China Unicom, die de iPhone aanbiedt in China, heeft tot zaterdag al 200.000 pre orders ontvangen.

Video: SHATter jailbreak werkend op iPod Touch 4G

Voor degenen die denken dat het iPhone DevTeam de slag verloren heeft van Apple na het patchen van de exploit in iOS 4.02 komen bedrogen uit.

In relatieve stilte werkt het DevTeam verder aan de SHATter exploit, zoals gevonden door pod2g, om zeer binnenkort de jailbreak voor iOS 4.1 beschikbaar te maken voor de iPhone 4.

zondag 26 september 2010

AlessiTab komt in november tegen hogere prijs

De in april aangekondigde Android Tablet van Alessi rolt pas in november van de band in Italië (lees China) en gaat meer kosten dan eerder aangekondigd.

De door Stefana Giovannoni ontworpen AlessiTab gaat €399 kosten en dat is €100 meer dan de eerder genoemde prijs. Het ontwerp en de functionaliteit is volledig toegespitst op gebruik in de keuken. Hoe kan het ook anders als je de oorsprong van de Alessi producten bekijkt.

Nieuwe Macbook Air met 11,6 inch scherm?

Al eerder verschenen geruchten over een op handen zijnde nieuw Apple product met een 11,6 inch LED scherm en nu worden de geruchten bevestigd door Taiwanese bronnen. Volgens producent Quanta moeten zij nog dit jaar een half miljoen van de 11,6 inch schermen leveren aan Apple.

Apple verkoopt weer losse Bumpers in China

Op 16 juli hield Apple de befaamd beruchte persconferentie waarin het verklaarde dat de antenneproblemen van de iPhone 4 een non issue waren. Desalniettemin kreeg iedere koper van een iPhone 4 een gratis case via het speciale case programma.

zaterdag 25 september 2010

Video: Opening Apple Store Oberhausen

Vandaag was de opening van de 4e Apple Store in Duitsland. In het mega winkelcentrum CentrO in Oberhausen gevestigd. Dit is de eerste Apple Store op minder dan een uur rijden vanaf Zuid Limburg.

vrijdag 24 september 2010

iPad haalt hoogste tevredenheidsscore ooit

Dat iPad gebruikers en Apple gebruikers in het algemeen tevreden gebruikers zijn is bekend. In de laatste American Customer Satisfaction Index, een gebruikerstevredenheids index onderzoek onder personal computer consumenten, scoort de iPad een ongelofelijke 86 uit 100 punten.

donderdag 23 september 2010

Video: review HP Slate met Windows 7

AppleTV krijgt Apps

Tenminste als we het Linkedin profiel van een Apple engineer mogen geloven. Wat we daarvan moeten denken is niet duidelijk. Ook als omschrijft de medewerker zichzelf als AppleTV Apps engineer, kan dat net zo goed betekenen dat er een ingebouwde app in de AppleTV voor YouTube of Netflix.

woensdag 22 september 2010

1 miljoen iPhone's verkocht in Korea

De iPhone doet het goed in mobiel verwend Korea. In 9 maanden na de lancering zijn er 1 miljoen verkocht, exclusief de verkopen van de iPhone 4.

Nieuw Apple patent brengt overal sensors op iPad en iPhone

Apple maakt geweldige apparaten als de iPhone en iPad, die er gewoon smeken om aangeraakt te worden. Door de delicate elektrische chemie lijken ze tot leven te komen na aanraking met je huid.

dinsdag 21 september 2010

Nieuwe jailbreak iPhone 3G en iPod Touch 2 voor iOS 4.1

Het iPhone Dev-Team heeft vandaag een nieuwe versie van RedSn0w uitgebracht om de iPhone 3G en de iPod Touch 2 te jailbreaken voor iOS 4 en 4.1.

Nieuwe Bamboo Special Edition interactief tablet


Wacom onthult vandaag de Bamboo Special Edition interactieve tablet – een nieuw apparaat met pen- en multi-touch invoer dat ideaal is voor consumenten die hun computer graag gebruiken om creatief te zijn.

Als onderdeel van de succesvolle Bamboo serie valt de Bamboo Special Edition op door de unieke kleurcombinatie van zilver en zwart. Daarnaast wordt bij de Special Edition een exclusief pakket meegeleverd met daarin een waardevolle set software, evenals een beschermende zwarte draagtas.


maandag 20 september 2010

Video: Samsung Galaxy Tab commercial...

iPad 2 in lente 2011 met FaceTime

Vorige week waren er berichten dat de 2e generatie iPad nog voor de Kerst in de winkel zou liggen. Dat leek op zijn minst onlogisch omdat Apple altijd graag vasthoudt aan een 1 jaars cyclus voor nieuwe hardware.

zondag 19 september 2010

7 redenen om de Galaxy Tab te verkiezen boven de iPad

De Samsung Galaxy Tab zal binnenkort te koop zijn en van de iPad zijn al miljoenen exemplaren verkocht. Zal het Samsung lukken de eerste iPad killer te worden?

Ondanks de hogere prijs van de Galaxy Tab zijn er toch een aantal features die het verschil kunnen maken in de consumentenmarkt.

zaterdag 18 september 2010

Jailbreaktool GreenPois0n nadert voltooiing, pas op voor fake sites!

Dat GreenPois0n gebruikt zal gaan worden voor de volgende jailbreak is bij de meesten bekend. Relatief weinig is er echter bekend van het Chronic Devteam dat werkt aan de nieuwe jailbreak.

Het bekendste lid is PosixNinja en deze week is hun website geupdate. Op de site www.greenpois0n.com wordt een screenshot van GreenPois0n in actie getoond. Wat we er van leren is niet veel. De tool kan de iPhone zelf in recoverymode zetten en zo te zien draait hij nu nog onder Windows.

Video: Newton OS op de iPhone, historie herleeft

vrijdag 17 september 2010

Steve Jobs: Witte iPhone voor Kerstmis

De witte iPhone 4 is inmiddels wel de eenhoorn voor Apple geworden: een mystiek apparaat die nog (bijna) niemand heeft gezien...Ok, je kunt witte voor- en achterkant bestellen via het grijze circuit, maar dat is niet 'the real thing'.

iPad kannibaliseert laptop en netbook markt

Eerder vandaag was er de mededeling dat de prijzen en verkoopaantallen van netbooks drastisch gedaald zijn met de komst van de iPad en andere tablets. De netbook lijkt daar mee ten dode opgeschreven.

Nu komt ook Best Buy nog met het bericht dat de laptop verkopen met 50% zijn gedaald nadat de iPad werd aangekondigd. De verkopen van laptops bereiken traditioneel altijd het hoogtepunt in november en feestmaand december, om daarna in te zakken en weer aan te trekken.

donderdag 16 september 2010

Video: QuadroCopter vliegt autonoom door opgeworpen hoepel


Al eerder werden de vliegkunsten van de quadrocopter vertoond door GRASP Lab. Met behulp van sensoren zijn de van vier rotors voorziene helikopters bewust van hun omgeving. Zo werd een gezamenlijke actie getoond van vier quadrocopters die gezamenlijk een voor werp optilden.

woensdag 15 september 2010

Video: Light painting met de iPad

Hier een interessant experiment waarbij een iPad en een Canon DSLR worden gebruikt om met een lange sluitertijd te schilderen met licht zoals ze het noemen.

De techniek is ontwikkeld voor toepassing van nieuwe media en reclamemogelijkheden in de toekomst. Zoals altijd zeggen beelden meer dan woorden:


Making Future Magic: iPad light painting from Dentsu London on Vimeo.

iOS 4.2 in beta uitgekomen, de eerste video

Video: 1000fps HD filmen op een Canon 7D

Standaard kan de Canon 7D HD films opnemen met een snelheid van 60fps. Dat zijn 60 beelden per seconde. Goed genoeg voor de meeste toepassingen, maar door het achteraf toepassen van een Adobe After Effects plug in worden slowmotion beelden mogelijk die fenomenaal zijn.

Hier een voorbeeld film van een BMW fietser waar de effecten kunstig zijn gebruikt en het eindresultaat is verbluffend mooi.


7D 1000 fps

dinsdag 14 september 2010

Apple zet in op iPad bij bedrijven

Apple heeft op haar VS website een hele nieuwe sectie ingericht voor de iPad bij bedrijven. Er worden vier grote bedrijven met aanzien in verschillende sectoren voorgesteld.

De ster is de Hyatt Hotels & Resorts die de iPad nu gebruiken in plaats van oudere apparatuur. De managers gebruiken de iPad om allerlei info over het bedrijf en als communicatiemiddel, maar ook om de de krant te lezen.

Steve Jobs geheime Ninja?

Vandaag is een grappig verhaal naar buiten gekomen over Steve Jobs. Toen hij deze zomer met zijn privé jet, na zijn familievakantie in Japan, door de beveiliging moest op Kansai Airport werd hij tegengehouden.

De reden was dat er zijn bagage Ninja werpsterren werden gevonden. Toen hij deze in de prullenbak moest gooien flipte El Stevo helemaal uit...

maandag 13 september 2010

Video: Mac OS X 10 jaar, hoe het begon...

GreenPois0n en SHAtter vormen samen jailbreak iOS 4.1

De gevonden exploit voor het jailbreaken van iOS 4.1 heeft een naam gekregen : SHAtter. Aan deze jailbreaktool werkt Pod2G op dit moment.

Het jailbreaken is al gelukt, nu nog een werkbare oplossing voor eindgebruikers maken. Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van de sinds maart aangekondigde jailbreaktool GreenPoison waar PosixNinja aan werkt.

Apple's heeft HDR uit iOS 4.1 niet zelf ontwikkeld

Als een duveltje uit een doosje toonde Steve Jobs op de speciale Apple Event recent de HDR foto functie in de nieuwe firmware 4.1. Op zich was dat de enige nieuwigheid die niet al eerder was uitgelekt.

Maar heeft Apple deze techniek zelf ontwikkeld? Macrumors denkt van niet en is op onderzoek uitgegaan. Hier hun conclusies:

Het ultieme iDevices Dock concept

Designer Yaser Alhamyari heeft een geweldig mooi en praktisch Dock ontwikkeld die al je iDevices als de iPhone, iPad, iPod bijeenbrengt onder je PC, maar vooral je iMac scherm.

Je kunt er via de achterkant maximaal drie Apple dockconnector kabels op aansluiten en zo ook maximaal drie iDevices synchroniseren en eventueel als extra scherm gebruiken.

Video: Amazon's Kindle vs iPad in zonlicht, Apples en Peren?

zondag 12 september 2010

Ontwerpdocument Apple iPod's gelekt

Als je de foto bekijkt heeft Apple het niet echt moeilijk gehad met het ontwerp van de nieuwe iPod Shuffle en de nieuwe iPod Nano. Ze hebben gewoon de oude Nano door midden gehakt.

Natuurlijk klopt dit niet helemaal, maar de gelijkenis is wel frappant...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Handleiding: update iPhone 4 naar 4.1 met behoud van unlock

Zoals eerder aangekondigd is het niet aan te raden om je gejailbreakte en unlockte iPhone 4 zomaar te updaten naar iOS 4.1. Je raakt niet alleen je jailbreak, maar ook je baseband unlock kwijt omdat de baseband wordt geüpdate.

Er is echter nu een methode die wel de upgrade doorvoert naar 4.1, maar de oude geunlockte baseband behoudt. Houdt er rekening mee dat er nog geen jailbreak voor 4.1 beschikbaar is en dat de onderstaande handleiding geheel voor eigen risico wordt doorgevoerd! Ik neem geen aansprakelijkheid voor foutieve info of uitvoer van de instructies.

zaterdag 11 september 2010

Video: iOS 4 geporteerd naar HTC en alles werkt

BootRom exploit jailbreak werkt op alle iDevices

Goed nieuws voor eigenaren van iPhone, iPad en iPod Touch die wachten op een nieuwe jailbreak voor iOS 4.1. De recent gevonden bootrom exploit in iOS 4.1 werkt om alle iDevices te jailbreaken. De exploit werkt zelfs met de nieuwe iPod Touch 4G.

Video: iPod Nano instellen om er iWatch van te maken

vrijdag 10 september 2010

Microsoft draagt iPhone en Blackberry ten grave

Ter ere van de RTM (ready to market) van de Microsoft Phone 7 heeft Microsoft deze week een begrafenis gehouden van de iPhone en Blackberry om ze bij te zetten in het graf van de ongewenste gadgets.

De complete stoet met feestende (namaak) beroemdheden ter ere van de komst van de Phone 7 werd begeleid door heusse lijkwagens en trok over de campus van Microsoft in Redmond.

Video: Digitale krant op iPad heeft ook nadelen...

Vergeten Apple video uit 1988 over toekomst computers

Deze video is al een tijdje beschikbaar, maar de kans is groot dat je, net als ik, deze nog niet gezien hebt. Het is een video over Project 2000 uit 1988 waarin computer en tech vernieuwers worden geïnterviewd over hun visie hoe computers worden gebruikt in het jaar 2000.

Onder hen ook Steve Wozniak, mede oprichter van Apple en andere oud Apple medewerkers Het internet bestond nog niet in de huidige vorm van het world wide web, maar de term hypermedia en het concept komt wel erg dicht in de buurt hoe wij het internet nu kennen.

Ook is opvallend hoe vaak spraak input als besturingsmodel wordt genoemd en het ontbreken van een visie op touchscreens...wel wordt een trackball getoond die inmiddels achterhaald is door de trackpads...

Al met al een aanrader, helaas in het Engels zonder ondertitels...

iWatch voor $20? plus €159,- voor iPod Nano...

Als Apple een vierkante iPod Nano uitbrengt die ook nog eens een klokfunctie heeft zijn er al snel mensen die de Nano als horloge willen gaan gebruiken.Logisch toch...? Er onstaat een nieuwe hype en een industrie er omheen.

Nu zijn er al een aantal leveranciers van horlogebandjes die hier wel brood in zien. Je neemt overtollige voorraad, knipt er een stukje uit voor de clip en vraagt er dan $20 voor...succes gegarandeerd? Ik denk het wel, gezien het feit dat de website waar het bandje wordt aangeboden al geruime tijd plat ligt.

Nog een andere aanbieder verkoopt nylon bandjes voor $17 in meerdere kleuren...Ook niet echt mijn smaak.
Het idee kwam bij mij ook meteen op, daar schreef ik hier al eerder over. Toch wil ik eerst de Nano zien en voelen voordat ik die stap zet. Op de eerste plaats vind ik de wijzerplaat die standaard op de Nano zit niet echt de wow factor hebben van een horloge. Ik wil screens kunnen kiezen.

Op de tweede plaats wacht ik toch even totdat er een fatsoenlijk bandje komt die ook het hele ontwerp en concept recht doet. Reken er maar op dat dat niet lang duurt voordat de grote spelers er zich mee gaan bemoeien, wellicht Apple zelf ook...

donderdag 9 september 2010

Apple patent: notebook met IPS display en touch

Het kon natuurlijk niet uitblijven, Macbooks die een touchscreen krijgen. Apple heeft een nieuw patent hierop aangevraagd in combinatie met een IPS scherm. Op zich is dat vreemd...al in de tijd van de tabletpc waren er al PC's waarvan het scherm niet gedraaid kon worden in tabletstand, maar die wel de tabletfuncties hadden van een tabletpc.

Ik heb destijds goedkoop zo'n PC met Spaans toetsenbord gekocht, maar eerlijk gezegd werkt dat absoluut niet. Wat Apple hier mee denkt te bereiken is mij daarom een raadsel, het toetsenbord blijft in de weg zitten. Als je het scherm niet plat kunt leggen of losmaken kansloos volgens mij. Maar wie ben ik...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

VLC player komt naar de iPad

De iPad is geliefd en gehaat bij video liefhebbers. De weergave van video en het bekijken ervan is prima te doen op de iPad. Het probleem is de eenzijdige ondersteuning van videoformaten, namelijk maar één, Apple's m4v.

Sinds de komst van DivX player voor de iPad, kunnen er ook Avi bestanden worden afgespeeld, maar dat is niet wat videofans willen. Daar komt nu verandering in als het aan Applidium ligt. Applidium is de maker van de befaamde VLC player voor Mac en PC.

Nu is er een aparte, nieuwe VLC app gemaakt, speciaal aangepast voor de interface van de iPad. De app is inmiddels bij de App Store ter review aangeboden en als Apple deze goedkeurd, is de VLC player voor iPad vanaf volgende week gratis te downloaden.

Als Apple geodkeurt! Dat is nog niet zo vanzelfsprekend. Mocht het onverhoopt niet gebeuren dan zal de VLC player voor iPad wellicht via Cydia worden aangeboden...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Video: Apple brengt nieuwe iPad Ad uit


woensdag 8 september 2010

Weer nieuwe exploit voor jailbreak 4.1 op iPhone 4, maar jailbreak nog ver weg...

Vandaag maakte MuscleNerd van het iPhone DevTeam bekend dat naast P0sixninja ook Pod2g een nieuwe exploit heeft gevonden om iOS 4.1 te jailbreaken op de iPhone 4.

Eerdere berichten van MuscleNerd dat ook de volgende jailbreak van de hand van Comex zal komen in een 'userland' Jailbreakme.com manier wordt door Comex zelf van de hand gewezen.

Ook blijkt nu dat het DevTeam eerder geen exploits voor 4.1 achter de hand hadden. Er is nog veel werk te verrichten om de exploits in een echt bruikbare jailbreak om te zetten. Een jailbreak is daarmee nog ver weg en hoeft niet op korte termijn te worden verwacht.

Het advies van het DevTeam blijft dan ook om de handjes af te laten van iOS 4.1

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Hands on met de nieuwe iPod Nano, video out?

Bij TUAW hebben ze vandaag de hand weten te leggen op een nieuwe iPod Nano van de 6e generatie. Er zijn een aantal interessante dingen boven water gekomen.

Natuurlijk is één bijzonderheid de grootte van de Nano. Nu pas doet ie zijn naam eer aan met een grootte van ruim drie maal drie centimeter. Het gewicht schijnt nagenoeg gelijk te zijn aan de iPod Shuffle 2G. Er zijn maar een paar knoppen aan de zijkant; geluid harder, zachter en een aan/uit knop, de rest van de bediening vind helemaal plaats via het touchscreen.

De nieuwe interface is gemakkelijk in het gebruik, zodra je het ontbreken van een Home knop zoals je op de iPhone gewend bent. Je moet swipen om tussen de afzonderlijke schermen te wisselen. Ook zijn de ikoontjes kleiner dan in iOS en ze zien er ook iets anders uit. Een punt is ook dat de Nano weigert te syncen met een oudere versie van iTunes, hij wordt alleen in iTunes 10 herkend.

Ondanks dat we aker geen iOS onder de motorkap zit, voelt het wel als iOS en een update komt ook in een iOS karakteristiek ipsw bestand. Men vermoedt een aangepaste versie van het oudere Pixo OS. Ook al doen pop up scherm meldingen zwaar denken aan iOS, de Nano is veel beperkter.

In de settingscode echter zijn interessante dingen te ontdekken. Ondanks dat de Nano (nog) geen video out ondersteund, zijn hier wel al sporen van te vinden in de settings code die je settings voorkeuren vastleggen:


Een standaard Apple composiet kabel wordt direct herkend en speelt een diavoorstelling dan ook via de TV out. Foto's kunnen met een dubbel tap worden gezoomd en met twee vingers kun je de foto draaien, rechttoe rechtaan dus.

Een nadeel is dat Apple standaard de shake to shuffle heeft aanstaan, waarbij de minste beweging er voor zorgt dat een nieuw nummer wordt gespeeld.

Iets dat ook nog niet weg is is het slecht herkennen van iTunes dat de Nano is gekoppeld. Dit probleem speelt al drie generaties en is nog steeds aanwezig. Een reboot van Mac en Nano lost het probleem pas op en hiermee worden de sporen van het oude OS toch ook weer zichtbaar.


- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

iOS 4.1 is los...wachten met upgraden bij jailbreak en unlock

Zojuist heeft Apple de nieuwste update van iOS 4.1 vrijgegeven voor download. Zoals gisteren nog gemeld; als je afhankelijk bent van een jailbreak en een unlock, dan nog niet updaten!

Bij een update wordt niet alleen de firmware aangepast, maar ook de modem baseband en dat is de firmware van je telefoonchip.

De iPhone 4 heeft baseband 01.59 en deze is met UltraSn0w te unlocken. Heb je echter klakkeloos geüpdate naar 4.1 dan ben je onherroepelijk de klos. Je krijgt dan een nieuwe baseband en deze is NOOIT meer terug te zetten en voorlopig of wel nooit te unlocken.

Nu is het wachten op @comex en de vrienden van het DevTeam voor de jailbreak...

Voor wie het niet kan laten of toch geen jailbreak nodig heeft, hier de rechtstreekse links:


devicecurrent versiondate found
iPhone (iPhone1,1)3.1.3 (7E18)04/08/2010 21:05:48
iPhone3G (iPhone1,2)d87bab469dd1146ab83ddcc23f03b3164d7e09d4 (8B117)09/08/2010 13:08:02
iPhone3GS (iPhone2,1)2d1657cd33ae23b8d4e79e41fe758d09d3c52e30 (8B117)09/08/2010 13:08:02
iPodTouch(2G) (iPod2,1)97abde6207660bd876fd476275dd526d0dcf3d19 (8B117)09/08/2010 13:08:02
iPodTouch(3G) (iPod3,1)3162bad4060b7a58c9942ddb483e5bd9bcc5269f (8B117)09/08/2010 13:08:02
iPad (iPad1,1)3.2.2 (7B500)08/11/2010 14:58:03
iPhone4 (iPhone3,1)a3f8a333ca181146b862ca6a59c9a6e7c27eba0b (8B117)09/08/2010 13:08:02
iPod4,1 (iPod4,1)4.1 (8B117)09/08/2010 00:36:20

dinsdag 7 september 2010

Nieuwe iPod Nano's zijn onderweg, met nieuw OS

In de VS worden grote blogsites overstelpt met meldingen van lezers die de status van hun bestelde iPod Nano hebben zien veranderen in verzonden. Massa's komen er aan vanuit Shang Hai met een afleverdatum op 13 september.

Op zich is dat niet verwonderlijk, het past in de gemelde levertijd die Apple aangaf. Wat wel opmerkelijk is , is het feit dat de OS versie 1.0 is. Het lijkt er op dat de Nano geen gestripte versie van iOS is, maar een geheel nieuwe versie met Touch. Met codenaam N20 en label 1.0 heeft een zekere Steve Stroughton-Smith de hand er op weten te leggen en hij bevestigd via Twitter dat het definitief geen iOS is.

We zijn benieuwd naar de volledige details als die bekend worden, maar voorlopig ben ik nog op zoek naar die iWatch band...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Waarschuwing: voer nog geen update naar iOS 4.1 uit

Alle tekenen wijzen er op dat morgen, 8 september, de nieuwste versie van iOS 4.1 uitkomt. Maar let op!!!
Loop niet in het mes en doe geen update als je de jailbreak en unlock van je iPhone niet wil kwijtraken.

Ondanks alle berichten dat er snel een jailbreak uitkomt voor 4.1 is het niet duidelijk welke methode gebruikt gaat worden. Bij een update wordt niet alleen de firmware aangepast, maar ook de modem baseband en dat is de firmware van je telefoonchip.

De iPhone 4 heeft baseband 01.59 en deze is met UltraSn0w te unlocken. Heb je echter klakkeloos geüpdate naar 4.1 dan ben je onherroepelijk de klos. Je krijgt dan een nieuwe baseband en deze is NOOIT meer terug te zetten en voorlopig of wel nooit te unlocken.

Vandaag is er een nieuwe versie van TinyUmbrella uitgekomen die speciaal voorbereid is op 4.1. Doe je een update via TinyUmbrella, dan wordt alleen voor de iPhone 4 de baseband gespaard en blijft deze op 01.59 en dus te unlocken zodra er een jailbreak komt.

Hoe een en ander in zijn werk gaat is nog niet duidelijk, maar het advies is en blijft WACHTEN met updaten.

Heb je een fabrieksmatig simlockvrije iPhone en je hoeft geen jailbreak? Ga dan alleen gerust je gang.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Video: Windoro, ramenlap robot op IFA 2010


maandag 6 september 2010

Video: test waterdichte iPhone cases


Unityremote maakt van iPhone, iPad en iPod Touch universele AB

In Berlijn op de IFA heeft Gear4 de Unityremote voorgesteld. Een ronde Bluetooth gestuurde infrarood zender die in combinatie met een iPhone, iPad, of iPod Touch deze tot een universele afstandsbediening maakt. Er worden ook gestures mogelijk die eenvoudige handelingen als volume veranderen en puazeren met handgebaren mogelijk maakt.


In het cylindertje zitten vier infrarood dioden die rondom stralen en daarmee een groot bereik hebben. De Unityremote wordt gevoed door drie AA batterijen die, afhankelijk van standby instellingen, drie maanden werking garanderen.

Als er in oktober een app beschikbaar komt kun je met één iDevice tegelijk de bediening voor je rekening nemen. Dit als gevolg van het feit dat maar één Bluetooth apparaat tegelijk actief gekoppeld kan zijn. Bij de start van de app zullen er ruim 250.000 apparaten in de database zitten die gekozen kunnen worden. Ook is er een leerfunctie voor niet ondersteunde afstandsbediening voorzien.


Voor toekomstige updates heeft de Unityremote een USB aansluiting aan boord. De remote komt in oktober op de markt samen met de iPhone app. De grotere schermversie voor de iPad komt begin 2011.

De Unityremote is met een prijskaartje van €100 niet echt goedkoop, maar wel anders dan andere addon remotes die nu voor ongeveer de helft van de prijs op de markt zijn.

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Video: iPhone Mod, maak van je iPhone een microscoop


DevTeam: 2 nieuwe exploits voor jailbreak in iOS 4.1 gevonden

Over 2 dagen komt de nieuwste iOS versie 4.1 officieel beschikbaar als de geruchten kloppen. De hele iPhone en iPad community vraagt zich ondertussen af of en wanneer er een jailbreak komt.

Er is op dat vlak goed nieuws...DevTeam lid p0sixninja melde vandaag dat hij in iOS 4.1 twee exploits heeft gevonden die een jailbreak mogelijk maken en waarschijnlijk ook in iOS versie 4.2 nog functioneren.

Het zou gaan om één zogenaamde 'userland' jailbreak die door een lek in de software mogelijk wordt gemaakt, maar ook gemakkelijk door Apple met een software update kan worden gedicht.

De andere exploit is een Bootrom of iBoot exploit die door Apple alleen in de hardware kan worden veranderd, maar als nadeel heeft dat deze alleen tethered kan plaatsvinden, waarbij na elke reboot opnieuw worden gejailbreaked.

Onduidelijk is nog welke exploit voor welke versie van de iPhone of iPad gebruikt kan worden, maar p0sixninja geeft aan dat voor iOS 4.1 één exploit zal worden geofferd voor een jailbreak, naar ik verwacht de 'userland' jailbreak die ook de makkelijkste is.

Of na de jailbreak ook een unlock mogelijk wordt, is nog niet duidelijk. Het is nu afwachten, want over wanneer de jailbreak te verwachten is laat p0sixninja niks los...

- Geschreven met BlogPress op mijn iPad

Apple is een slechte Photoshopper

Het lijkt ongelofelijk dat een bedrijf en een CEO die zo naar perfectie streeft zo slordig gephotoshopte afbeeldingen van de nieuwe iPod Touch op haar site plaatst. Zo blijkt op onderstaande twee foto's, dat het scherm van de rechtse foto gewoon is gebruikt van een iPhone. Half verscholen achter de linker iPod is het telefoon ikoontje zichtbaar...


Het is dus niet alleen Microsoft die zulke blunders maakt en het is ook niet de enige fout. Op de volgende foto laat de Spotlight zoekfunctie een sms ikoontje zien. Of we moeten iets gemist hebben bij de keynote van Steve, of de Touch krijgt ook sms functionaliteit.


Op de laatste foto klopt er niets van de schaduw die de bovenste iPod Touch maakt op de achterkant. Het lijkt wel of er twee schaduwen te zien zijn. De verantwoordelijke zal een probleem hebben als Stevo hier achter komt. Eens kijken hoe lang het duurt voordat de plaatjes zijn aangepast...



- Geschreven met BlogPress op mijn iPad