zondag 28 februari 2010

iPhone 4G concept

Alle remmen zijn weer los. Zoals altijd voor de lancering van een nieuwe generatie iPhones slaan de designers weer op hol en maken hun eigen versie voor de nieuwste iPhone 4G. Deze kan me wel bevallen met front facing camera, Amoled scherm, remote touch control en verlicht logo achterop...


iTunes account aanmaken zonder credit card

Deze vraag krijg ik heel vaak. Via de normale weg gaat het niet, maar als je zonder account een app store aankoop doet krijg je de mogelijkheid om geen in te vullen bij credit card. Handig voor een eigen account voor the kids of voor een buitenlands account (TIP: US);



1. Ga naar de iTunes Appstore.
2. Kies een gratis applicatie en klik op “Installeer“.
3. Er wordt nu gevraagd om in te loggen of om een nieuwe account aan te maken. Kies voor het maken van een nieuwe account.
4. Vul de benodigde gegevens in en klik op “Volgende“.
5. Je kunt nu voor de optie “Geen” kiezen, waardoor je dus geen creditcardgegevens hoeft af te geven.
6. Vul je emailadres in en verifieer je account.
7. Klaar! Je hebt nu een iTunes account

Gratis WiFi in centrum Heerlen

@luclodder was natuurlijk weer een van de eersten die er gebruik van maakten; gratis WiFi in de binnenstad van Heerlen sinds afgelopen vrijdag. HeerlenLive wil hiermee de ontwikkeling van digitale diensten stimuleren. Momenteel zijn er portaldiensten te vinden die de gebruiker toegang geven tot info over evenementen, stadswandeling, informatiescherm zonne-energie en internet.
Internettoegang wordt in de testfase gratis aangeboden, maar moet groeien naar een door commerciële partijen aangeboden innovatieve diensten. Heerlen is hiermee de derde stad in Nederland die gratis WiFi aanbiedt in Limburg. In Hasselt, België is deze test al lang geslaagd. Hier wordt al  tien jaar gratis WiFi aangeboden en daar is het een groot succes.

Verkoper traptrede Apple Store bedreigd met rechtzaak

Het verhaal van  de gebroken traptrede uit de vlaggenschip Apple Store aan de 5Th Avenue in New York heeft een staartje gekregen. Neen, de vraagprijs van $ 2000 is niet geboden. Door de grote aandacht die de verkoop op eBay kreeg trok ook de aandacht van Apple. Een dag na de berichten kreeg Mark Bustiner, de ex-Apple medewerker een telefoontje van Apple om de verkoop te staken en ze tot een overeenkomst wilden komen om de zaak te regelen. Zowel Apple als de fabrikant Seele waren niet blij met de actie. Mark gaf gevolg aan het verzoek en staakte de verkoop. Weer een dag later belde er weer iemand van Apple met de mededeling dat de traptrede terug moest worden gegeven omdat ze anders gerechtelijke stappen tegen hem zou ondernemen wegens diefstal. Dat schoot Mark in het verkeerde keelgat. Hij had niets verkeerd gedaan. Hij had de aannemer, buiten werktijd en in prive kloffie, gevraagd of hij de traptrede mocht hebben. Hij vertelde hem erbij dat hij dacht dat het wel eens waardevol zou kunnen worden als verzamelaarsobject. De trede werd door de zes stevige mannen die de trede hadden vervangen op een door Mark geregelde pick up geladen, de trede weegt 125 kg.... Nu beschuldigd Apple hem er van dat hij zijn contract en geheimhoudingsplicht geschonden heeft, die ook nog geldt nadat ie al lang niet meer in dienst is bij Apple. Voor Mark is het nu een principe zaak geworden. Hij zag de kans, vroeg toestemming, kreeg deze en handelde. Hij heeft de trede opnieuw aangeboden op eBay en daagt daarmee Apple uit. Het hoogste bod is nu al $ 2550 na 25 biedingen. Wordt vervolgd...

Gebruikt Steve Jobs gejailbreakte iPhone?

superjobsEen bezorgde gebruiker van Apple's Final Cut Pro stuurde een e-mail naar Steve Jobs na het bericht dat 40 ontwikkelaars van FCP waren ontslagen. Hij kreeg zowaar bericht terug op een voor Steve gebruikelijke manier; kort en bondig. "Maak je niet druk, FCP is springlevend"
Op zich is de retourmail geen nieuwsbericht waard. Toen de e-mail header informatie geanalyseerd werd om de authenticiteit vast te stellen bleek dat deze inderdaad vanuit Apple's ip-bereik was verstuurd, maar ook vanaf een iPhone. Nu verwacht je van Jobs dat hij al op de nieuwste versie 4.0 zou zitten, maar neen. Hij zit zelfs niet op 3.1.3, maar op 3.1.2. Waarom? Omdat hij het misschien ook de moeite niet vindt om te upgraden naar een versie die weinig nieuws brengt en daarmee de jailbreak verliest. De speculaties dat Stevo een gejailbreakte iPhone gebruikt vind ik vergezocht. Ik denk zelfs dat de mail niet door hem zelf is gestuurd. Als dat zo is heeft ie nu denk ik wel een probleem...

vrijdag 26 februari 2010

Wat analisten in 2010 van de iPhone en iPad verwachten

Volgens een vooraanstaand analiste van Morgan Stanley heeft Apple een goed potentieel voor een groei bij de verkoop van de iPhone en vooral de verwachte 4e generatie in juni/juli. Deze zal volgens haar naar verwachting een uitvoering worden waarbij recent toegewezen patenten van Apple gebuikt zullen gaan worden zoals de 'gestures' bij de bediening en nieuwe functies. Al dan niet aan de achterkant door gebruikmaking van de camera. Dat alles voor een lagere prijs met abonnement. We zijn benieuwd.


Voor de iPad, lancering eind maart, verwacht zij een verkoop van 6 miljoen stuks voor 2010. Hierbij is de grootste groep, hoe voorspellend, de huidige iPhone gebruikers. Die 6 miljoen zijn wel opmerkingen en bijna twee keer zo hoog als andere experts verwachten.


Dat alles zou een aandelenkoers prognose moeten laten zien die ligt tussen een bandbreedte van $180 en $ 250 met een optimaal scenario voor 2012 van $435, Maar dan moet er een optimale mix komen tussen de prijs die de telco's aan Apple betalen en het wereld marktaandeel van Apple.

Apple erkent probleem 27" iMac eindelijk

Apple heeft eindelijk toegegeven dat de problemen met het scherm van de in het najaar van 2009 uitgebrachte 27"iMac zijn geweest. Naast het flikkerende scherm hebben/hadden gebruikers last van een gele waas onderin het scherm.
Na het uitbrengen van twee updates voor het scherm zijn de flikkerende scherm problemen voor de meesten opgelost. De gele waas niet bij iedereen. Dat het een hardware probleem moet zijn si wel duidelijk. Begin januari is de productie zelfs stopgezet en werden order steeds verder vooruit geschoven. Alles onder het mom van de grote vraag en de te beperkte capaciteit. Iedereen had wel in de gaten dat het daar niet om ging. De iMacs die na de productiestop zijn uitgeleverd zijn vrij van de eerder genoemde problemen.
Eigenaren die toch nog problemen hebben na het doorvoeren van de updates worden geadviseerd met AppleCare contact op te nemen. Dat ga ik dan ook nu maar doen. De mijne heeft ook nog steeds de gele waas...

donderdag 25 februari 2010

Geef je iPad vleugels

imaxi ipadToen voor de aankondiging van de iPad allerlei geruchten gingen over de mogelijk naam voor de iPad, werd deze naam niet als aannemelijk geacht door velen. 'Pad' in de VS betekent ook maandverband. Een grote variant is de MaxiPad, en je voelt hem al aankomen. Bij Etsy, een website die producten van particulieren verkoopt die ze zelf gemaakt hebben, is nu een soort luier voor de iPad gemaakt. Verkrijgbaar in wit en rood als standaard en op bestelling in andere kleuren. Wil je straks echt opvallen, koop dan de iMaxi voor $ 40,- voor je iPad. Hij is gemaakt van vinyl en gevoerd met katoen. Nu wachten op de iLederhose variant...

Maak de iPhone doorzichtig met wallpaper binnenkant

iPhone 3GS Hauptplatinen als Wallpaper
Bij ifixit.com is een uitzonderlijke wallpaper voor de iPhone te downloaden. Het zijn foto's van de binnenkant van de iPhone 3GS op ware grootte. Hierdoor lijkt het alsof je dwars door het scherm heenkijkt. Verkrijgbaar in twee varianten. De ene volledig doorzichtig, de andere met een afgeschermd gedeelte. Natuurlijk kunnen ook iPhone 2G, 3G en iPod touch bezitters de achtergrond downloaden. wie ziet het verschil...Te downloaden bij ifixit Blog op de juiste grootte

Opera 10.50 voor Mac met HTML5, multitouch en supersnel

Opera, de onafhankelijke webbrowser heeft het weer geflikt. Door gebruik te maken van Apple's eigen Webkit Javascript verslaat het Apple's eigen Safari in tests. Opera is vooral geliefd door de ingebouwde client voor het downloaden van torrents. De nu uitgebrachte versie zou de snelste browser ter wereld moeten zijn. Een titel die eerder Apple claimde met haar 4.0 versie van Safari. Deze versie moet niet alleen stabiler zijn, maar heeft ook een opgepoetste interface. HTML5 video ondersteuning is ingebouwd, wat hem uitermate geschikt maakt voor toekomstig iPad gebruik, als Apple de iPhone/iPad versie toestaat in haar App Store. De ingebouwde widgets, die we ook al kennen van Firefox, kunnen ook als aparte applicaties draaien in deze beta versie. Ik ga hem proberen;

Flash op iPad en iPhone onmogelijk


Morgan Adams, professioneel Flash-ontwikkelaar, heeft tegenover Roughly Drafted Magazine uitgelegd waarom de ondersteuning van Flash op iPhone en iPad simpelweg onmogelijk is, ongeacht wat Apple en Adobe erover zeggen.De huidige implementatie van Flash is volgens Adams zeer afhankelijk van zogenaamde "mouse-over events". Dit betekent dat een Flash applicatie een actie uitvoert zodra men met de muis ergens overheen beweegt.

Het grootste deel van alle Flash websites, -applicaties en games zijn afhankelijk van dergelijke events. Maar touch-apparaten zoals de iPhone en iPad hebben geen muis en er is met geen mogelijkheid te detecteren of iemand met zijn vingers boven het scherm "zweeft".

Ook zijn talloze Flash websites en -games afhankelijk van de aanwezigheid van een muis of toetsenbord, bijvoorbeeld voor de besturing, waarbij meerdere toetsen tegelijk moeten worden ingedrukt of waarbij de muis wordt bewogen zonder te klikken. Beide zijn onmogelijk op een aanraakscherm.

Daarnaast zijn er vele Flash applicaties die afhankelijk zijn van rechts-klikken, iets dat met een aanraakscherm ook niet kan.

Door simpelweg Flash te implementeren op de iPhone of iPad zullen deze problemen niet zijn opgelost, en zullen honderdduizenden websites en games nog steeds niet te gebruiken zijn.

Het ondersteunen van Flash zou inhouden dat elke Flash-website, -applicatie en -game opnieuw zou moeten worden geprogrammeerd om aanraakschermen te ondersteunen.

Adams concludeert dat ongeacht of Apple weigert om Flash te implementeren, het gewoon niet mogelijk is omdat een vinger nou eenmaal iets anders is dan een muis.

"Hetgeen klagende gebruikers hier verwachten is een onmogelijkheid,"aldus Adams.

Lees de volledige technische uitleg op deze pagina.

woensdag 24 februari 2010

Interesse voor iPad hoger nu dan voor iPhone in 2007


Als we terugdenken aan juli 2007, dan liggen de herinneringen aan de lange rijen die gevormd werden voor de Apple Stores in de VS. Bij de glazen kubus op 5th Avenue lagen sommigen 4 dagen in de rij om de 1e generatie iPhone te mogen kopen voor $599,- met AT&T abonnement. Die dagen kunnen terugkomen als we onderzoeken moeten geloven. Het lijkt er namelijk op dat het percentage van mensen die zeker een iPhone wilden kopen in 2007 op 6% lag. De iPad overtreft dit met 50%. 9% van de onderzochten gaven aan een iPad te willen kopen. 4% gaf aan zeer waarschijnlijk een iPad te zullen kopen, tegen 3% in 2007 toen het de iPhone betrof.

Gedetailleerdere cijfers melden dat 68% de iPad vooral wil gaan gebruiken om te internetten terwijl 44% voor het lezen van e-mail kiest, 37% voor het lezen van eBooks, 28% om magazines en andere uitgaven te lezen en 'maar' 24% om er video op te kijken. Tellen we de eBooks en magazines en andere uitgaven bij elkaar op dan blijkt de iPad ineens merendeel voor het electronisch lezen te zullen worden gebruikt, namelijk 65%. Dat is bijna 2/3 deel van de ondervraagden...

Spring Design's Alex eBook reader begin maart te koop

Eerder aangekondigd voor 22 februari, maar nu zal ie toch begin maart pas op de markt komen, Alex. Een bijzonder hybride apparaat dei Alex. Kennen we al de Nook met tweede kleurenscherm, de Alex biedt veel meer mogelijkheden. Draaiend op Google's Android is het kleurenscherm net een ingebouwde Android telefoon, maar dan zonder telefoonfunctie.
Het 5" e-ink scherm verschilt niets van de concurrentie. De prijs is verlaagd tot $ 359,-, maar of ie zometeen kan meekomen in de toch al overbevolkte markt en de iPad tegen die prijs waag ik te betwijfelen. Hier een filmpje en meer foto's (Engelstalig).

dinsdag 23 februari 2010

Apple publiceert beta 3 van SDK en trekt hem weer in

Vanavond publiceerde Apple de 3e betaversie aan de ontwikkelaars van de nieuwe firmwareversie 3.2 voor iPhone en iPad. Niet lang daarna wordt de update ingetrokken. Vreemd?! Net na de publicatie worden beelden van de vorige versie getoond op blogsites waar uit zou blijken dat de iPad een USB interface heeft en een SD-card lezer die worden gebruikt door de dan ontdekte Photo interface waarmee foto's kunnen worden geïmporteerd. Die Sd card reader is geen verrassing. Apple heeft deze als los te kopen dongle eerder laten zien. 
Als reden voor de terugtrekking van de update geeft Apple aan dat er een bug in zou zitten. Toeval? Het lijkt een slechte stap van Apple, maar daar geloof ik niet in. Apple plant alles strak en dit alles werkt alleen in hun voordeel. Vlak voor het 'uitgelekte' bericht dat de voorverkoop start over 2 dagen helpt dit wel weer de hype levend te houden...

iTunes Store zal vandaag haar 10 miljardste song verkopen

Niet lang na de 1 miljardste verkoop van een iTunes song is de verkoop vertienvoudigd. De lachers van toen zijn verstomd. Apple's goudmijntje draait op volle toeren en heeft inmiddels gezelschap gekregen van de App Store en binnenkort de iBook Store. Wordt jij de winnaar van het $ 10.000 iTunes tegoed? Elke aankoop doet automatisch mee. Je kunt ook mee doen zonder dat je iets koopt, vul het formulier in en je maakt kans. Succes...

iPad geeft verborgen geheimen prijs

Met de ontrafeling van de laatste versie van de software ontwikkelkit (SDK) voor de iPhone en iPad worden langzamerhand steeds meer nog niet eerder door Apple getoonde functie's zichtbaar. Of deze in de eerste versie van de iPad worden toegepast is nog ongewis. Volgens Engadget zou er naast Video chat ook lokale opslag van data, locatie gebaseerde reclame in Maps en ondersteuning van handschriftherkenning bij het toetsenbord verwerkt worden. Deze laatste toepassing is in eerste instantie bedoeld voor talen zoals Chinees en Japans, maar kan ook gebruikt worden om te tekenen. 


Al eerder zijn afbeeldingen vertoond van leveranciers van reserve onderdelen, waar zowel de nieuwe voorkant van de iPhone 4G en ook de iPad is voorzien van een cameravoorziening aan de voorzijde. Apple's ingebouwde webcam op de iMac's en MacBook's wordt vergezeld door een klein lampje die brandt als de camera actief is. Op de titelfoto is een dergelijk lampje te zien met een groter zwart rondje links ernaast. Dit zou kunnen duiden op een iPad met camera, maar het kan net zo goed zijn dat dit zwarte rondje een infrarood sensor is en dat het lampje erbij gephotoshopt is. 


Bij het uitkomen van de iPad 3G versie eind april zal het wel blijken. Op de iPad wifi versie die eind maart uitkomt wordt geen camera verwacht.

Hoe vertroetel je de iPhone batterij?

De batterij van je iPhone is het hart van je speeltje. Letterlijk een hart, want het vraagt een goede behandeling en bescherming voor een lang leven. Sterker nog, als je iPhone een probleem heeft met zijn batterij, kan je dat veel geld kosten. Omdat de batterij niet zelf vervangen kan worden door menigeen, ben je afhankelijk van telefoonreparatie bedrijven, waarbij je de iPhone ook nog eens tot drie weken moet missen.


Redenen te over om er eens bij stil te staan. Ondanks het feit dat de lithium-ion batterijen een lange levensduur hebben en hoge prestaties leveren, maar ook alleen als je een paar simpele regels in acht neemt.


- De op het oog meest onschuldige is het feit dat je de iPhone niet te ruw moet behandelen en vaak moet laten vallen. In eerste instantie denk je dan aan het fragiele scherm, maar je batterij krijgt ook een optater.


- Vermijdt vochtige en warme plaatsen. Laat de iPhone zeker niet in de zon liggen, ook de witte...Hoge temperaturen vernielen de mogelijkheid tot ionisatie van de batterij. Kamertemperatuur is dan ook het beste.


- Laat de batterij in ieder geval één keer per maand helemaal leeglopen, totdat hij vanzelf uitschakelt. Dan pas weer helemaal tot 100% opladen. Dit houdt de ionen in beweging en fit voor het opslaan van maximale energie.


- Wifi, maar ook bluetooth slurpen stroom. Schakel deze dan ook uit als je ze niet gebruikt.


- Laadt de iPhone niet op met opladers in de auto met opladers van derden. Deze zijn onnauwkeurig bij het laden en daarbij kan de stroomsterkte enorm variëren tijdens het rijden.


Deze opsomming is niet compleet, maar dit zijn de belangrijkste dingen die je kunt doen om je batterij en je iPhone in optimale conditie te houden voor jarenlang plezier.

Graslamp, thuis is het gras altijd groener

Kleinbehuisden zijn gewend om meubelstukken te combineren. Een slaapbank, bijvoorbeeld. Maar voor het eerst zie ik een lamp die ook als tuin dienst doet. Je kunt geen tomaten kweken onder Marko Vuckovi Grass Lamp, maar gras zal weelderig groeien. Het gras ontvangt het licht, hoe kan het ook anders, van boven. Aan de zijkant bevindt zich het watervulpunt die het gras op een soort hydrocultuur voedt. Ook verkrijgbaar met standaard. (Yanko Design)

maandag 22 februari 2010

Legendarische designer voorspelt dat iPad zal heersen

Alan Kay is één van de grootste namen in de geschiedenis van de personal computer. Hij werkte in de jaren 70 bij het legendarische Xerox Palo Alto Research Center. Hetzelfde instituut waar Steve Jobs en Steve Wozniak, oprichters van Apple, bij een bezoek de inspiratie opdeden voor de grafische interface en het gebruik van een muis die de wereld veranderde.


In 1971 schreef Kay een memo: 
'In de jaren 90 zullen er miljoenen personal computers zijn. Ze zullen de grootte hebben van schrijfblokken met een plat scherm met hoge resolutie en achtergrondverlichting. Ze zullen minder dan 5 kilogram wegen en 20 keer de rekenkracht en opslagcapaciteit van hedendaagse computers'. 
Dat hij gelijk had is bewezen. Een ziener dus waar je niet omheen kunt.


Toen Steve Jobs hem na de presentatie van de iPhone vroeg wat hij van de iPhone vond, antwoordde hij:
'Maak het scherm 5 bij 8 inch en je zult over de wereld heersen'. 


Laat dit nou net de afmetingen zijn van de iPad...

BookArc, standaard voor Macbook Pro en Air

Turn your laptop into a desktopMacbook Pro of MacBook Air gebruikers die thuis hun laptop aansluiten op een extern scherm krijgen met de BookArc van Twelve South de mogelijkheid hun speeltje stijlvol neer te zetten. De meegeleverde siliconen kussens op maat beschermen de MacBooks zodat er geen krassen op kunnen komen. Naast de ruimte die wordt bespaard op je bureau is het ook nog eens zo dat in gesloten toestand 100% van de grafische rekenkracht wordt gebruikt voor het externe scherm.
Meer is er eigenlijk niet over te vertellen. Het zit er gewoon mooi uit en is een aanwinst voor je MacBook. Te koop voor $ 49,95 excl. verzendkosten in de store van Twelve South.BookArc

Nieuwe e-Book readers van Samsung


Op de CES heeft Samsung een assortiment van nieuwe e-Book readers uitgebracht. De E6, E101 en de E61. Ze zien er anders uit dan de 'wij ook' readers van exotische merken die de markt overspoelen. 
De aanraakgevoelige schermen blijken opmerkelijk gevoelig in de demonstratie die op video is gezet. Schermgrootte 6 en 10 inch, waarbij de E61 voorzien is van een Qwerty toetsenbord. Niet dat er veel op getypt gaat worden, maar werkt geweldig bij het opzoeken van woorden in het woordenboek. De E101 is voorzien van wifi en bluetooth. De E6 is voorzien van een slide die we kennen van telefoons. Beschikbaarheid 1e kwartaal 2010, prijzen zijn nog niet bekend.

Screenshots maken en App's afsluiten op de iPhone


Vandaag twee iPhone features die ontzettend handig kunnen zijn maar zeker niet bij alle (beginnende) iPhone gebruikers bekend zijn. Natuurlijk werken deze features ook op de iPod Touch.


▸ Een screenshot maken
Sinds iPhone OS 2.0 is er een eenvoudige manier in het OS ingebouwd om schermafdrukken te maken van het iPhone-scherm. Een leuke feature aangezien dat deze schermafdrukken (.png formaat) automatisch in de camerarol wordt geplaatst, hierdoor zijn ze ook weer eenvoudig per email of mms te versturen.
1. Ga naar het scherm waarvan je een schermafdruk wilt maken.
2. Houd de Home-knop ingedrukt en druk daarna kort op de aan/uit-knop (bovenzijde).
3. Je iPhone scherm zal kort flitsen en je hoort het sluitergeluid.
De schermafdruk is nu gemaakt en is terug te vinden in de camerarol van de standaard foto applicatie.


▸ Applicaties gedwongen afsluiten
Wanneer een iPhone applicatie blijft hangen en je niet meer terug kunt keren naar het Springboard dan kan je de applicatie gedwongen afsluiten.
1. Druk de aan/uit-knop op de bovenzijde van je iPhone in en houd deze ingedrukt totdat het ‘Zet uit’ sliderscherm verschijnt.
2. Houd hierna de homeknop zes seconden ingedrukt totdat de applicatie wordt afgesloten.
Je kan de bovenstaande procedure ook uitvoeren op het homescreen van je iPhone, hierdoor wordt het interne geheugen van je iPhone opgeschoond.


Bron: Appletips.nl

Koude handen en armen tijdens het lezen in bed?

Dan is dit misschien de oplossing voor jou, The Sleeve Blanket. Een dekbed met ingebouwde mouwen. Natuurlijk wel met een opening voor de wijsvinger om te kunnen bladeren in een boek of op een e-book reader. De Spaande ontwerpster Andrea Ayala Closa kwam met dit idee voor geluk in bed. Hoe het na het lezen moet is niet helemaal duidelijk...Binnenkort te koop. De prijs is nog niet bekend.

Aandeel iPhone met jailbreak stijgt

Jailbreak%ageVolgens Pich Media stijgt het percentage van iPhone gebruikers die hun iPhone jailbreaken. Was eind 2009 nog 7% opengebroken, eind vorige week was dit percentage gestegen tot bijna 8,5%. Dit impliceert dat 1 oip de 12 iPhone jailbroken is, een percentage dat mij op zich nog meevalt. Of de stijging ook na april nog zal doorzetten valt te bezien. Als de nieuwe firmware uitkomt en Apple heeft alle ingangen om de jailbreak mogelijk te maken heeft gedicht, hangt het af of 4.0 zoveel nieuwe mogelijkheden bevat die huidige jailbreakers toch over de streep trekken.
Pich Media verzamelt en analyseert gegevens van duizenden iPhones.

Nieuwe iPhone reclame's prijzen multitasking iPhone, hoe ironisch


Eén van de twee nieuwe iPhone reclame's die Apple heeft uitgebracht, prijzen de multitasking eigenschappen van de iPhone. In de reclame is te zien hoe een gebruiker,  als hij tijdens het bellen in wacht wordt gezet, hoe in de tussen tijd zijn e-mail leest, zijn rekeningen betaald en een spel koopt in de AppStore en dit dan speelt. Dit lijkt allemaal ok en het is een antwoord tegen roepen van de sceptici die steeds melden dat de iPhone geen multitasking toestel is. 


Aan de andere kant is het een parodie op zichzelf. De multitasking is alleen voorbehouden aan eigen apps zoals telefoon, mail, safari, appstore en bijv iPod. Andere apps krijgen om steeds schimmige redenen deze eigenschap niet toegewezen. Of en wanneer dit zal veranderen zullen we moeten zien. Misschien dat op een nieuwe generatie iPhones en op de iPad dit uiteindelijk toch, zij het binnen bepaalde regels, wel wordt toegestaan. De processoren zijn inmiddels snel genoeg om zonder snelheidsverlies mogelijk te maken.


De nieuwe en alle andere reclames zijn hier te zien.

zondag 21 februari 2010

Kapotte glastrede AppleStore 5th Avenue op eBay

Dit item heeft niets met Apple in zoverre te maken, maar mag toch wel uitzonderlijk genoemd worden. Op eBay is een gebroken glastrede te koop aangeboden die ruim een jaar geleden werd vervangen uit het glazen spiraal trappenhuis dat leidt naar het vlaggenschip van Apple, de Apple Store aan 5th Avenue in New York. 

De trede moest vervangen worden toen een klant er een fles op liet vallen. De verkoper redde het stuk en dacht dat dit wel een verzamelobject zou kunnen worden. Hij zegt nu te gaan verhuizen en het zware deel niet mee te kunnen nemen. Nieuw kost het door een Duiste Glasfabriek gemaakte stuk $ 10.000 en hij biedt het nu te koop vanaf $ 700. Geboden heeft nog niemand, maar je kunt het einde van de veiling ook niet afwachten en de trede meteen kopen voor $ 2.500...er zit immers een barst in. Iemand interesse?

Toetscombinatie's voor navigatie en selectie van tekst op de Mac


Wanneer je op je Mac aan het werken in een tekstbewerking applicatie (Teksteditor, Pages, etc) dan heb je enkele handige toets combinaties tot je beschikking om snel door de tekst te navigeren. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte toetscombinaties en hoe je snel tekst kan selecteren met de muis.

Al je een woord of alinea wilt selecteren dan kan je dit het makkelijkst doen met behulp van je muis. Door te dubbelklikken op een woord wordt deze geheel geselecteerd. Door driemaal op een woord te klikken in een alinea wordt de gehele alinea in één keer geselecteerd.


Met behulp van alt⌥ + pijltoets links/rechts kan je springen naar het vorige of het volgende woord in je tekst. Dit is handig om terug te springen naar een woord dat fout is geschreven zonder daarbij de muis te moeten gebruiken.
cmd⌘ + pijltoets links/rechts is een handige toets combinatie naar het begin of het einde van een regel te springen.


De combinatie alt⌥ + pijltoets omhoog/omlaag kan je gebruiken om naar het begin/eind van een alinea te springen.
alt⌥ + delete geeft je de mogelijkheid om het laatste getypte woord te verwijderen. Als je aan deze toets combinatie de fn-toets toevoegt dan kan je het volgende woord in een zin verwijderen.


Wanneer je veel met tekst werkt en deze toetscombinaties kan onthouden, dan zal je merken dat ze heel erg handig zijn.


Bron: Appletips.nl

Geen waggelende borsten meer op iPhone

Apple heeft recent de app Wobble uit de AppStore verwijderd en jaagt nu op alles wat maar pornografisch, racistisch of anderszins slechte zeden suggereert. Toch vreemd dat deze apps de ballotage van Apple eerst wel wisten te doorstaan. Apple geeft daarop als commentaar dat ze van reviewers talloze klachten heeft ontvangen en daar wel iets mee moest doen. 
Dus vanaf nu geen foto's van vrouwen (en mannen) in bikini, schaatspakken mag ook al niet meer. Geen naakte huid?! Geen silhouetten van mensen die seksuele gevoelens kunnen oproepen. Gaat Apple Halal? Straks alleen nog maar vrouwen in burka's in apps? Een beetje te puriteins volgens mijn smaak. Playboy's apps staat er wel nog gewoon in. Ook de tienduizenden apps die scheten laten blijven gewoon staan. 
Waarom? Zodat Steve niet op de volgende keynote hoeft aan te kondigen dat het aantal apps in de AppStore is gedaald onder de 50.000...Come on Apple..get real.

Waar ontwikkelaars op hopen voor de iPhone 4G

A better iPhone lock screenOntwikkelaars voor apps op de iPhone kunnen niet wachten totdat het maart is. Waarom? In maart publiceert Apple traditiegetrouw altijd de nieuwe versie van het nieuwe OS voor de iPhone. Nummer 4 staat op de rol. De verwachtingen zijn hooggespannen. BusinessInsider.com heeft de verwachtingen en vooral de hoop van de ontwikkelaars bijeengebracht wat er volgens hun zeker in een nieuwe versie moeten komen. Zo is de meest gevraagde vernieuwing het multitasking. Dat is het mogelijk maken van tegelijk laten draaien van meerdere applicatie. Tot nu staat Apple dit niet toe, alleen voor haar eigen applicaties en zijn we aangewezen op jailbreak om apps als backgrounder te draaien. Andere, ook al uit het jailbreak circuit is het kunnen aanpassen van het lock screen. Daarnaast vraagt men een aanpassing van de manier van verwerken van pushberichten en het mogelijk maken van communicatie tussen programma's. Ook staat het kunnen afspelen van muziek in de achtergrond voor andere apps dan de eigen iPod app hoog op de lijst. Voor de volledige lijst kijk hier (Engelstalig)

iControlPad gamepad voor iPhone en iPod touch

Goed nieuws voor de hardcore gamers op de iPhone. De ontwikkelaar van de iControlPad heeft aangekondigd te gaan starten met de massa productie van de game controller. Op de website vragen ze aan potentiële kopers aan te geven welke pad ze zouden willen aanschaffen. Er komen sowieso twee versie sop de markt. Een versie met ingebouwde accu en een goedkopere versie zonder. Wat wel moet worden vermeld is dat voor het gebruik een jailbreak noodzakelijk is. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Reacties werken weer, layout aangepast

Ik krijg zojuist van @rudjong door dat de reacties niet (meer) werken. Ga er aan werken...Update volgt...


Update: Het gebruikte template bleek niet helemaal correct te zijn. Maar teruggegaan naar een standaard template en dit aangepast naar mijn eigen kleurstellingen. Daarna related posts toegevoegd, nu Google analytics nog. Dan weer de draad oppakken met posten.

zaterdag 20 februari 2010

Apple start 25 februari met pre-orders voor iPad in US

AppAdvice voorspelt dat Apple op 25 februari zal starten met het aannemen van pre-orders voor de iPad. Alleen in de VS en voor het wifi model. Ze beroepen zich op een bron die eerder al betrouwbaar is gebleken. Apple heeft eerder altijd voor een vrijdag gekozen om te starten met de verkoopstart of pre-order van nieuwe producten. Noorse resellers moesten eerder de pre-orders staken gezien de overweldigende aandrang van potentiële kopers.
Wanneer de andere landen aan de beurt zijn is niet bekend. Laten we hopen dat het niet lang daarna zal zijn. 

Dit jaar goedkope flexibele Oled schermen op de markt

Het lijkt nog ver weg dat we kunnen werken op flexibele Oled schermen. ModisTech kondigt aan een van de eersten te willen zijn met het op de markt brengen van deze superschermen. Stonden deze eerst nog voor 2011 gepland, nu schijnt het proces te zijn versneld. Ze zullen vooreerst gebruikt gaan worden in auto- en tafellampen en beloven een natuurlijker licht dan LED met dezelfde energiekenmerken. Wie ze wanneer gaat gebruiken is niet bekend. Wel is duidelijk dat ze zeer goedkoop zullen zijn.

Winterweer kan je iPhone's vochtverklikker kleuren

In de specificatie's van de iPhone staat dat ie gebruikt kan worden bij temperaturen tussen de -20 en 45 C. Dat is goed nieuws, denk je. Koude temperaturen kunnen er echter voor zorgen dat de vochtverklikker die onderin de koptelefoon ingang zit rood kleurt, wat op vochtschade duidt. Weg garantie dus... 


Een Poolse website heeft een aantal tests gedaan om te kijken hoe de iPhone op kou reageert en dan vooral hoe de vochtverklikker zich houdt. Hun testen waren niet geheel wetenschappelijk en gingen vooral uit naar temperatuurwisselingen, zonder daarbij de luchtvochtigheid mee te nemen.


Uit de tests bleek dat door de onnauwkeurigheid van de sensor deze al rood kleurt bij -11 C, in plaats van de beloofde -20 C. De belangrijkste factor zal dan waarschijnlijk niet de temperatuur zijn geweest, maar de condensatie die optreedt bij de temperatuurwisselingen.


Het punt blijft echter dat de vochtverklikker is bedoeld om schade door contact met water te detecteren en niet koud winterweer. We wachten op een antwoord van Apple, de mijne kleurt in ieder geval nog wit...pfff.


vrijdag 19 februari 2010

Trouwen op heilige grond

Een koppel uit New York heeft Valentijnsdag 2010 aangegrepen om te trouwen. Niet zo bijzonder zou je denken? Wel, de bruiloft vond plaats in de Apple Store op Fifth Avenue in Manhattan.

De keuze van de locatie is makkelijk verklaarbaar: Joshua Li en Ya Ting Li leerden elkaar kennen tijdens het shoppen. Ya Ting was op zoek naar een iPod en raakte daarbij aan de praat met Joshua. Het is voorzover bekend de eerste keer dat een bruiloft plaatsvond in een Apple Store. De 'flashmob wedding' was onaangekondigd.

De voorganger ging gekleed als Steve Jobs. Tijdens de ceremonie sprak hij de woorden van de meester: "You have to trust in something: your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.”

Op de trouwkaart stond: 'I love you more than this,' gevolgd door een afbeelding van de iPhone. De ringen waren met een rood lint om een eerste generatie iPod geknoopt. (Video)beelden vind je 
hier.

PC Neanderthalers




Met tranen in mijn ogen bekeken...

iLounge iPod+iPhone kopersgids

Hij is er al jaren de iLounge iPod+iPhone kopersgids. Jaarlijks te downloaden en steeds groter en completer. Al weer toe aan de 2010 editie, met de beste games, apps, cases en andere accessoires voor de iPhone en iPods. Een lust voor het oog om te zien. Ga naar iLounge.com en kies de voor jouw beste vorm om te downloaden. Een aanrader...

Steve Jobs rijdt op een iPad


Photoshop is je vriend, gewoon leuk; een jonge Steve scheurt door de straten van Palo Alto.

Find my iPhone werkt nu ook op iPhone


Apple's MobileMe site, me.com, werkte voorheen alleen op een desktop en niet via Mobile Safari op de iPhone of iPod touch. Als je het al probeerde kreeg je een scherm waar je werd verteld hoe je MobileMe moet inrichten voor contacten, mail en agenda. Geen webmail, geen toegang tot je foto gallery. Apple heeft dit nog enigszins gefixt door het uitbrengen van iDiks en Gallery apps, maar dat is het toch niet echt. Find My iPhone zat er steeds niet bij.

Dat is dus nu veranderd. Het lijkt stom, mijn iPhone is zoek en ik wil op de iPhone mijn iPhone vinden. In een support document (echt waar) stelt Apple voor om dan de iPhone van een vriend te lenen. Ze gaan er daarbij van uit dat in een huishouden meerdere iPhones in gebruik zijn.

Nu kun je dus eindelijk inloggen via me.com op je iPhone, inloggen op je account en is meteen het kaartje met je iPhone te zien. Daarna kun je de bekende acties uitvoeren, een bericht sturen met een 2 minuten durend irritant geluid, of als je hem echt niet vind van afstand de fabrieksinstellingen forceren. Dit alles en meer natuurlijk voor € 79 jaarlijks abonnement. Ook kun je de webmail, gallery en iDisk bekijken en instellen.